torsdag 29 mars 2012

Ja, se karlar!

Idag var jag med om nåt roligt! Tro det eller ej men det hände på bilbesiktningen. Till eventuella män som läser det här vill jag bara säga att jag vet att inte alla män är som följande men hoppas att även ni kan finna det komiska i det. Tänk er följande scenario: K = kvinna 53 år. M = man runt 60 år i bilbesiktigar uniform. K kör in en Toyota prius (hybridbil) i besiktningshallen. M tittar och konstaterar att det är en ovanlig bil. K: jaha, så trevligt då. M: jaaa, inte många såna som rullar häromkring. M ska starta bilen för att sätta på den där slangen dom har baktill och sedan kolla ljusen. Sätter sig bakom ratten och tittar. Provtrycker på en del knappar och vrider lite på några spakar. Inget händer! K frågar: ska jag starta den? M ger inget svar. Nu börjar K fatta att M inte vet hur man startar bilen. Då börjar det bli riktigt skoj. K inser att hon har med en stor stark man som inte kan erkänna att han inte kan att göra. Nu kommer annan bilbesiktigare fram och undrar vad som händer. K: visst är det skoj med stora starka män som inte kan erkänna att dom inte kan. M nr 2: svarar hmmm och tittar på sin kollega som nu trycker frenetiskt på allt som går att trycka på. Till sist får K starta bilen. Ljusen kontrolleras och sedan ska den flyttas till bromsprovet. Åter sätter sig M bak ratten. Nu hade han endast behövt lägga bilen i D, släppt handbromsen och rullat fram men nej. Han börjar åter att trycka på alla knappar. K erbjuder sin hjälp men nej, inget svar denna gång hellre. Till sist kommer M nr 3 fram förklarar var handbromsen sitter (den sitter vid vänsterfoten) och nu kan M rulla iväg. Bromsprovet går galant och även kollen undertill. Nästa moment är tydligen en kontroll av avgaserna vilket av förståeliga skäl är svårt då bilen går över till batteri när den stannar. M nr 4 som stod utanför besiktningshallen och röka fick berätta detta. Det tog ändå ett tag innan M godtog fakta. Nu skulle det skrivas protokoll och betalas. Det var här M fick sin hämnd. Jag sa att det skulle skickas en faktura till mitt arbete eftersom det är en förmånsbil jag kör. Nej, nej detta gick icke om det inte fanns en rekvisition!! K: från vem då. M; från den som har hand om ekonomin. Så det så! K ringer upp vaktmästaren och undrar vad det är för lapp dom vill ha. Vaktmästaren brukar nämligen besiktiga företagets bilar. Han har ingen aning om vad det är för lapp. Dessutom är verksamhetschefen på företaget inte anträffbar idag. Detta resonerande hit och dit slutade med att M skrev "saknar pengar" och faktura fick gå via nåt kreditföretag? innan den kan betalas. Ja, ja han fick sin lilla hämnd till sist! Måste kännas skönt. Som ni säkert förstått var K naturligtvis jag. Tänk att det kan vara roligt på Svensk bilprovning.

5 kommentarer:

 1. Ja, jag säger bara det! Roligt måste det ha varit! Det är inte ofta, faktiskt, att de små liven kan erkänna sina tillkortkommanden.
  Kram Inger

  SvaraRadera
 2. hheheehehe, jag skulle viljat vara med när du tryckte till dem!:))

  SvaraRadera
 3. Dax för mannen att gå en kurs kanske?? Eller byta jobb.

  SvaraRadera
 4. Tror inte att K. 46 hade kunnat starta den bilen heller... men den mannen måste känt sig otroligt dum, ha, ha. Härlig historia, jag skrattar gott :)
  Ha det fint kära du, jag vet det har blivit litt lite tid i det sista men jag tänker på dig :)

  SvaraRadera
 5. Tack för skrattet! De på bilprovningen kan verkligen bilar *skratt*.

  SvaraRadera