tisdag 20 mars 2012

En vecka höll det

En vecka gick det bra att få in vårbilderna på måndagen. Hoppas att ni står ut med att det kan bli nån dag för sent. Nu lovar jag inte mer. Bäst så tror jag.
Så här långt har våra krokusar, gula med bruna ränder på, kommit. Idag lär dom inte komma längre eftersom vi haft riktigt regnigt och grått hela dagen. Igår hade vi väldigt isiga vindar så det gjorde inte att växtkraften ökade hellre.
Här kommer nästa vårtecken. Tranor! I lördags när jag gick här inne och pysslade hörde jag plötsligt ett bekant läte. Det var vårt tranpar som slagit sig ner på ängen. Dom hälsade med ett väldigt trumpetande. När jag sedan var utomhus i söndags så hörde jag samma "fågelsång" rakt över huvudet. Tittade upp och där kom en av tranorna flygande. Fixar inte att könsbestämma dom. Där jag stod kunde jag höra bruset av de mäktiga vingarna. Sånt inger vårkänslor.
Nästa bild visar våra tulpaner. Nu hoppas vi på lite mer sol och värme så våra blommor hinner komma lite längre till nästa måndag.

4 kommentarer:

 1. sjusoverskan20 mars 2012 14:13

  Härligt med våren! Tror inte det kommit några tranor än men det har kommit svanar och gäss. Såg även en tofsvipa igår, bästa vårfågeln!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Regn och rusk och blåst har vi verkligen fått känna av de här dagarna. Men nu har SMHI lovat bättre väder resten av veckan, hoppas på det.Tranorna har kommit till mig också nu, jag såg dem i går. Jag tycker de är så vackra och pampiga.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Lite bakslag vädermässigt både här och där. Roligt att vårtecknen ändå kämpar sig fram.De vet att det är deras tur nu.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Kan så vara att det är högt ljud i dom trumpeterna men nog är det vår när dom kommer, härligt! Här är det fortfarande snö... Men den minskar i varje fall.
  Ha en fortsatt fin uke :)

  SvaraRadera