måndag 22 november 2010

Drömma går ju

Har precis tittat på Chelsea Flower Show på TV. När man hör alla odlare och andra inblandade prata om de olika växterna så är dom så enkla att odla, växer i princip var som helst, torrt, fuktigt, vått spelar ingen roll. Då undrar jag varför inte vår trädgård ser ut som deras. Hörde en kvinna som sa att när dom startade att bygga sin trädgård för 2,5 veckor sen var det bara en leråker där det nu växte dom mest underbara växter av olika slag. Mitt i alltihop hade dom lagt en fantastisk stooor påfågel i mosaik! På 2,5 vecka!!! Vi har hållit på här i 30 år och jag lovar att det inte finns någon likhet alls. Som Hasse uttryckte det när dom visade flera dammar, springvatten, små bäckar och vattenfall: och jag som planerat en damm i 30 år. Vi har fortfarande ingen damm! Inte vara avundsjuk nu. Vi njuter av vår trädgård som den är. Dessutom måste man nog hålla på och fixa alltid med en sån trädgård. Vi vill ha tid över till en massa annat.

3 kommentarer:

 1. Var och en bygger upp sin trädgård i sin egen takt. Vi gjorde klar vår damm i somras men det var ett projekt som varade i tre år. När det gäller växter tycker jag man gräver ner flyttar dem till annan plats, är nöjd en säsong, så flyttar man växten igen. Rundgång.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Men en trädgård blir ju aldrig färdig, det tycker jag inte, det är liksom grejen att det inte ska bli färdigt, det är ju roligt att gå och plocka lite nu och då......sakta men säkert.
  Så jag tycker ni gör rätt, vill man inte greja så mycket, då ska man inte göra det, det finns ju annat att hitta på också!
  KRam

  SvaraRadera
 3. Min lilla damm tar inte mycket tid så det har nog lite med storleken att göra kanske. Önskar du dig en så borde du få lagat dig en. Det är härligt med minsta lilla vattenpöl i trädgården.

  SvaraRadera