måndag 1 november 2010

November

Denna månad börjar som sig bör i grått. Runt middagstid såg jag lite, lite blått på himlen men det försvann snabbt.
I kväll är det träff med bokklubben "Bokmalarna". Vi är ett gäng tjejer/kvinnor som träffas 4 gånger/år och pratar böcker. Ja, så klart hinner vi med en del skvaller också. En av gångerna använder vi till att gå på stora bok och biblioteksmässan i Göteborg. Vi köpte flera böcker när vi var där och i kväll lär jag få veta åsikterna om dom. Själv har jag bara påbörjat en av inköpen där nämligen Jan Guillios " Ordets makt och vanmakt". En riktigt läsvärd bok där han skriver om sitt författarskap och allt som hänt honom, typ IB-affären för er som är sååå gamla att ni minns den. (Jag minns!) Jag gillar hans böcker fast han brukar ha en lite stöddig framtoning när man ser honom. Den här senaste boken skriver han dock med en stor portion humor och självdistans.

5 kommentarer:

 1. Vad roligt med en bokklubb. Att träffas och diskutera böcker. Jag läser mycket, det blir mest deckare och romaner.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt med en bokklubb !! Jag älskar att läsa.Det är bara ett galet med det. Jag kan inte sluta !!! Får jag tag i en bok jag gillar kan det bli sen natt innan jag släcker. Just nu läser jag Elsi Rydsjö och har en Pilcher på gång. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Sista boken jag läste av honom handlade om häxjakter, det måste vara många år sen.. Men jag tycker han är bra, gillar att bli lite provocerad.

  SvaraRadera
 4. Lät spännande med en bokklubb! Skulle jag också vilja. Har bara läst Ondskan av Gillou, men han skriver bättre än han verkar trevlig...Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Trevligt med bokklubb. Jan Guillou är bra, påläst och kunnig och jag tycker allt att han fått en mer ödmjuk framtoning det senaste....han har liksom blivit lite vanligare. Och ja, jag var med när IB affären var på tapeten jag också, eller jag var ju inte med i härvan, men jag minns den mycket väl!
  Kram

  SvaraRadera