lördag 5 november 2011

Är det åldern?

Idag tog jag itu med det som var helgens projekt nummer ett nämligen att städa ur växthuset. Plockade faktiskt en del tomater men framför allt massor av chilifrukter, röda, gröna, lila,bruna och randiga. Det blir mycket hetta av det. Det kommer säkert att landa en hel del fischpepper i kvällens fiskrätt. När jag dragit upp alla plantor och räfsat ut allt krafs gjorde jag en sak som jag aldrig trott om mej själv. Till er som känner mej väl vill jag nu innan ni läser vidare säga att jag är vid mina sinnens fulla bruk. Har faktiskt inte ens slagit i huvudet det allra minsta lilla idag. Håll i er! Jag putsade fönstren i växthuset!!! Det trodde ni aldrig om mej va? Jag som avskyr att putsa fönster och gör det så sällan jag kan i huset. Ja, ja får väl skylla på åldern eller någon släng av pedanteri som just då tog överhand. Har aldrig drabbats av den bacillen förut. Fint blev det i vart fall.
Rullebören blev full av tomat- och chiliplantor som ska kastas.
Så här fint blev det i växthuset.
För några veckor sedan hittade jag flera påsar med fröer som jag glömt att jag hade. Jag petade ner dom i krukor och satte dom i växthuset. När jag kom ut där idag såg jag att det hade kommit upp flera stockrosor och även en del riddarsporrar. Stockrosfröerna fick jag av Lena med bloggen "tankar vid midnatt". Det har varit rätt varmt dom senaste dagarna och det är väl därför dom kommit upp. Får se om dom överlever till våren.
Inomhus har vår 30 år gamla hibiskus börjat blomma. Det är otroligt vackra blommor. I år blev det bara tre stycken men jag är glad för dom.
Även två novemberkaktusar som fört en tynande tillvaro under sommaren tackar nu för den omilda behandlingen genom att vara fulla med knoppar.
Jag har många orkidéer och i det fönstret är det stänglar till höger och vänster nu. Om cirka en månad kommer det att vara fullt med blommor där.
Det var allt från växtfronten.
Efter växterna kom dagens träningspass. Det bestod i en rejäl cykelrunda som blev tre mil och tog 1:33 h. Jag testade min nya leksak, pulsklockan. Den pep och pep. Jag fattade inte varför, stannade och försökte få bort det men lyckades inte. Det medförde att det på klockan ser ut som om jag kört två rundor. När jag kom hem lyckades jag med hjälp av manualen få bort pipen. Nåja, jag har väl en viss inlärningstid gissar jag. Nu är det dusch och sedan middag som gäller.

5 kommentarer:

 1. om fönsterputsbacillen dröjer kvar i dej får du gärna putsa fönstren på Sjökullen också. Jag lider inte av den bacillen, får väl ändå putsa fönstren innan flytten,om jag inte tar en städfirma istället.
  Jag brukar cykla 2 mil på en timme,kan inte hänga med dej.
  mor

  SvaraRadera
 2. Fönsterputsarbacillen går nog över ska du se, håller med dig det är så fruktansvärt tråkigt.
  Den här milda hösten gör att sådden börjar gro igen, helt otroligt.
  Har du haft novemberkaktusen ute i sommar? Jag har ingen i år funderar på att köpa en ny, höll i en när jag var i butiken senast men satte tillbaka den igen. Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. En liten bit micro uppvärmad pizza bit blev min middag, maken mer sjuk än jag så här är det lugnt idag :(

  SvaraRadera
 4. får säga grattis till en skadefri dag :) så mycket nyttigt du fått gjort, här har det inte blivit stort..

  SvaraRadera
 5. Så mycket du hunnit me , jag ibland får man för sej sånt man inte trodde man skulle göra och vilken tur då fick du ju rena fina fönster /Kram

  SvaraRadera