måndag 14 november 2011

Köpenhamnstur

Nu är vi hemma igen efter vår Köpenhamnsresa. Nåja, vi har varit hemma sedan igår kväll. Resan var jättetrevlig. Det var ju ett tag sen vi var i "vår huvudstad" sist. Vi hade inte bokat något speciellt vi skulle göra utan tog dagarna som de kom. I lördags var vi på Visit Carlsberg. Där lärde vi oss en hel del om bryggeriet Carlsberg.
Det fanns bland annat en samling flaskor från bryggeriets tid. Ingen var öppnad. I samlingen fanns drygt 20.000 flaskor! Alla olika och med etiketter från hela världen.På kvällen var vi på julemarknad på Tivoli. Massor av ljus överallt och så otroligt vackert när det blev mörkt.

En bild från huvudingången på Tivoli.
Dom här svanarna var också vackra där dom simmar omkring på sin konstgjorda damm. För trots att vi frös rejält mer eller mindre hela helgen så var det inte is på dammen.Dagen efter gick vi en lång runda. Vi bestämde oss för att se "den lille havefrun" Efter en promenad genom hela Ströget som för övrigt inte var så tättbefolkat eftersom det var söndag så hamnade vi i Nyhavn. Där finns många vackra gamla hus som skonats från grävskopornas övervåld. Lite svårt att se men det här huset är byggt 1698!
Vi promenerade också förbi det kungliga slottet, Amalienborg. Vi träffade inte dronning Margarete. Såg en av hennes vakter och dottern konstaterade att han hade ett grymt trist arbete.
Målet för vår promenad var den här lilla donnan. Där var en hel del människor som hade kommit på samma idé och det var trångt vid de bästa fotovinklarna.
Den här skylten mötte oss när vi kom till Nyhavn.
Allt som allt en helt underbar helg i Köpenhamn. Det bästa var så klart att få träffa dotter och svärson igen.

5 kommentarer:

 1. åh,skulle vilja besöka tivolit på julmarkanden något år :)

  SvaraRadera
 2. Ja, ni fick en lyckad helg.
  Så fint med alla ljusen på julmarknaden. Svanarna var så vackra.
  Shoppade du något?
  kram!

  SvaraRadera
 3. Så vackert det är nu med alla julbelysningar.
  En härlig helg har ni haft trots kölden.
  Kram Anneli!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt det är att komma till Köpenhamn, så nära men ändå så annorlunda. Förstår att ni hade en toppenhelg trots kylan. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Ni hade en härlig Köpenhamnsresa, det är så härligt med sådana resor och jag blir sugen på att åka dit, det var evigheter sedan jag var där! Så fina bilder också.
  Tack för dom.
  Agnetakram

  SvaraRadera