söndag 20 november 2011

Flitens lampa

I helgen har flitens lampa lyst är i huset. Jag har samlat på mej massor av mönster och idéer som jag skulle vilja göra men inte kommit till skott med någon av dom. I fredags bestämde jag att det fick bli prioritet ett att göra något av allt det jag tänkt. Satt hela dagen igår, med undantag för vissa vilo och matpauser, och knypplade. Håller på med en liten enkel spets. Faktiskt den allra första spetsen man brukar lära sej när man börjar knyppla. Jag gör den i rött och har tänkt klippa den i ca 10 cm längder för att sedan sy på en vacker pärla och vips har jag små söta servettringar till jul. Ska även göra en prydnad att vira om ljus som kan användas att ge bort.
Resten av eftermiddagen ska det bli knyppling igen. Spetsen ska bli minst 170 cm så även om den är smal och enkel tar det sin tid.
För att göra en paus i knypplandet började jag på små virkade hjärtan. Först två röda och därefter åtta lila. Dom blev klara nu i förmiddag. Dom ska skänkas bort till en som förhoppningsvis blir glad.
Morris är också med på handarbetet. Han passar dom klara alstren.
Har också hunnit med en sväng i trädgården. Det fanns lite lådor och krukor som behövde komma in. Hittade då också ovanstående lilla röda primula som trotsar vädret och blommar.

5 kommentarer:

 1. Så flitig du är och fint blir det. jag har också många planer men inget blir gjort... Borde i det minsta kanske virka hjärtan, hm..
  Ha en fin sondag :)

  SvaraRadera
 2. Ska man knyppla så långt s¨tar det tid. Fint med julröda band.
  Visst är det otroligt att det blommar i slutet av november.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. det kommer säkert bli superfina servettringar!

  SvaraRadera
 4. Ååååå!! Ær det jag som ska få de 8 hjærtanen?? Hoppas hoppas hoppas!!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Och nu när jag sett mina klasskamrater i knyppelklassen knyppla och sett lite mer av det hela så ser jag ju hur tydligt som helst att här har vi en riktigt riktig knypplerksa, så jämnt och fint.....mycket träning! Jag vill också knyppla något rött! Men nästa gång ska jag börja på, ja, vad hette det, något med hjärtan och korgar....jag skulle hellre vilja göra röda istappar eller nåt sånt! Men jag fortsätter tappert.
  Det var en rolig ide att ha spetsen till servettringar, jag noterar detta i mitt idéhäfte!
  Agneta kram

  SvaraRadera