torsdag 10 november 2011

Ska det aldrig ta slut?

Vet inte om jag nämnt det förut men i knävecket på mitt opererade knä har jag fått en knuta. Har förgäves väntat på att den skulle försvinna eftersom jag inbillade mej att det hade med operationen att göra. I dag fick jag äntligen tid (och lust) att ringa ortopeden för lite rådgivning. Vet ni vad dom sa? Ta och lugna ner dej! Va?! Här har jag äntligen fått fart och tränat upp mej till en riktigt hyfsad kondition och så ska jag lugna ner mej. Det är precis som när vi lär barnen prata och gå och sedan säger åt dem att vara tysta och sitta stilla.
Doktorn sa att jag fått en s.k. Bakers cysta i knävecket. Det kan man få när man har artros, meniskskador eller överbelastar. Jag säger bara check, check och check, tyvärr. Nu ska jag äta inflammationshämmande i 10 dagar och vila. Dessutom sa sköterskan att det normalt tog 6 veckor! för en relativt vältränad person att komma tillbaka efter en artroskopi. Sex veckor!!! I måndags hade det gått 4 veckor sedan jag opererades. Hon tyckte jag var hialös när jag sa att jag på dag tolv efter operationen var ute och joggade 5 kilometer. Jag talade om att skulle jag varit lugn i 6 veckor hade vi inte haft några tapeter kvar på väggarna eftersom jag strimlat dom när jag klättrat där. Jag har avbokat en del pass på gymmet nästa vecka och lovar att försöka ta det lugnt. (kanske)
I helgen blir det i vart fall ingen träning eftersom vi ska på en resa. Återkommer med mera om den senare.
Idag har jag varit hos frissan. Skönt då håret har växt nåt gruvligt den senaste tiden. Det låg bara platt och trist. Nu är det mycket bättre.
Har er dag varit bättre än min?

5 kommentarer:

 1. Aj aj då !!! Så bra att ni ska ut och resa. Då får du ta det lugnt med träning några dagar. Men ta det nu lugnt så knät får återhämta sig. Och ha det så trevligt !! Kram Eva

  SvaraRadera
 2. måla väggarna istället, om det nu skulle bli så illa. Du får nog ta det lilla lugna och tänka på knät. Gå sakta i Köpenhamn.

  Kram mor

  SvaraRadera
 3. Förstår att du har svårt att vara still men du får nog försöka ändå.
  Jag har också varit hos frissan idag.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Riv tapeterna, jag kommer och tapetserar om till Dig. Njut av Din resa och var rädd om Dig.

  SvaraRadera
 5. nej så jobbigt är man van att träna så är det svårt att va still, men det är kanske bäst du försöker ta det lite lungt så det inte bli värre och då kan det bli längre uppehåll, hoppas det blir en bra resa till Köpenhamn /Kram

  SvaraRadera