söndag 14 mars 2010

Cirkus

Jaha, så var då årets cirkus över åtminstonde den svenska delen av den. Jag menar naturligtvis melodifestivalen. Det var ju tydligt att ungdomen skulle in och "gamlingarna" ut. Pernilla Wahlgren och Peter Jöback lade ju beslag på de två sista platserna om jag minns rätt. Det är faktiskt roligt när en ny förmåga bara kommer fram sådär och sjunger sig in i svenska folkets hjärta. Återstår att se om hon även kan sjunga sig in i utländska hjärtan och om hon håller även när hela cirkusen är över?
Jag startade dagen med en skön sovmorgon, vaknade vid halv nio. Solen kikade fram bakom molnen och det blev en långpromenad på en timme och en kvart innan dusch och brunch. Med andra ord en riktigt skön förmiddag. Enda smolket i bägaren var veckans vägning. Efter en vecka med rekord i inaktivitet hade det inte hänt någonting på vågen. Blev först en aning deppig men insåg sedan att det inte är vanligt med underverk och det var precis vad det hade varit om vågen hade pekat neråt. Känner mig i vart fall nöjd med att ha ätit bra och nyttigt hela veckan. Det är ju lätt att stoppa i sig något godisaktigt då humöret inte är på topp, men icke!
Efter denna sköna förmiddag har jag färdigställt mitt senaste projekt, en sjal. Jag virkade klart kanten runt den. Är mycket nöjd med både färg och mönster. Bild utlovas senare. Nu ska jag börja på nästa lilla projekt, mormorsrutor. Varit i min mors garderob och fyndat massor av bomullsgarner som ska bli mormorsrutor. Har lite lösa planer på att göra en väska av dom. Det ska bli mycket ljusa färger i rutorna, alltså en sommarväska.
Varför heter det föresten mormorsrutor och inte farmorsrutor? Visst är det så att allt från förr som är mysigt, vackert och/eller gott alltid heter något med mormor. Precis som om inte farmor kan bidra till detta. Något att ta upp för Jämo???

2 kommentarer:

  1. Som min svärmor sa en gång: Mormor låter så snällt, farmor låter så strängt.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker nog tjejen med gitarr gjorde det bra. Nog har hon en chans ute i Europa. Du skulle höra det sockersöta norska bidraget, men, hm, inte allt för illa det heller. Det är nog slut med hårdrocken iår, men vi får se.
    Farmor eller mormor, själv blir jag bara farmor, i varjefall hoppas jag det kommer barnbarn om några, 10 år så där, men annars är det väl helst mormödrar som blir förknippade med handarbete, konstigt, eller hur..
    Ha en fin start på veckan :)

    SvaraRadera