söndag 21 mars 2010

Vårtecken

Tänkte lista de tecken på vår som vi sett hittills. Solen värmer när den är framme. Vi har sett gäss och vännen min har även sett en ensam trana komma flygande över gården. Han sa att den skrek väldeliga så den ville nog berätta att den var kommen. Vid gårdagens promenad lämnade jag halsduken hemma och efter ca. 20 minuter åkte handskarna av. Idag lämnade vi också våra mössor hemma. Kan dock informera om att öronen var en aning kalla då vi återkom efter 40 minuter. Att min vän lämnade mössan hemma får anses som ett vårtecken med stort V. Han överger inte den i första taget. Vidare smälter snön i rask takt nu.
På tal om snösmältning så har ju problemen med översvämning i samband med just snösmältningen inte blivit så märkvärdiga. För 2-3 veckor sedan fick vi ju via media veta att detta skulle vi oroa oss riktigt mycket för. Igår hörde jag nästa stora orosmoment som vi skulle börja tänka på: våren kommer för fort!!! Hör och häpnad, våren står nu i startblocken och bara väntar. Detta betyder att den kommer att ta slut alldeles för fort. Mej veterligt har detta hänt även de år vi knappt haft en flinga och våren väntar väl alltid i sina startblock. Det har väl inte med snödjup att göra. Kommer det ett högtryck brukar allt slå ut på en enda gång. Som ni väl redan har förstått är jag riktigt trött på alla som alltid ska ta fram negativa synpunkter på allt. Fram för positivitet (finns det ordet?) och glädje!! Hälsa våren med glada tillrop oavsett om den är här en vecka eller en månad. Njut av livet istället för att oroa dej över sånt som kanske ändå inte händer.
Dagens bild är , tro det eller ej, tagen på en vandring vi gjorde hösten 2007. Så ni inte tror att vi redan har vitsippor här hos oss men den kändes lite aktuell i detta inlägget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar