måndag 10 maj 2010

Besiktning av kropp

Har varit på hälsokoll på gymmet. Det ingår två sådana kollar i avgiften. Hasse var fysiologiskt fem! år yngre än sin verkliga ålder då han gjorde kollen. Jag fick alltså en mycket yngre man. Nu insåg jag också att han inte skulle ha lika stor tur. Ingen yngre kvinna här inte. Tyvärr hade jag rätt. Jag var sju år äldre än min verkliga ålder. Det mesta av det beror på allt extra fett jag släpar omkring på. Men det jobbar jag ju på.
Vi fick göra lite olika övningar, bl.a. situps i 1 minut. Då jag hunnit till 34 stycken sa han som höll i det hela bra jobbat! Då slutade jag efter som jag trodde att minuten gått. Han tittade på mej och sa: en till orkar du nog. Jag fattade ingenting utan sa javisst. Han tittade lite konstigt på mej och då slog det ner som en bomb i huvudet. Jag hade slutat innan minuten var klar!! När han insåg att han lurat mej la han till 8 extra situps. Det var tur för honom annars hade jag krävt att få göra om det då jag vilat.
Vidare skulle man sitta med benen i 90 graders vinkel och överkroppen pressad mot väggen. Han sa att om jag hade ont i knäna skulle jag inte göra det. När jag undrade vad jag skulle göra istället blev svaret, inget. Då bestämde jag mej för att göra det även om det kostade smärta i knäna. 64 sekunder satt jag! Fru envis är bara förnamnet. Det enda jag slog Hasse i var flexibilitet. Man skulle sitta med raka ben och rak rygg och hålla i en lina. Sen skulle man böja sig så långt fram mot sina fötter man kunde. Mina händer nådde en bra bit över tårna. Där klådde jag min älskade vän med dryga 20 cm. Han kom inte fram till sina tår. Något ska man ju va bäst i.
Allt som allt var det roligt och nu vet jag vad jag ska jobba på för att bli bättre och det är ju bra.

2 kommentarer:

  1. vilka test! måste ju bli skoj till nästa gång du gör det, och se vilka resultat det blir då :)

    SvaraRadera
  2. Det positiva är ju att eftersom du tränar och äter bra så kan du ju bara bli YNGRE! Det du!

    SvaraRadera