fredag 7 maj 2010

Mår toppen just nu

Idag har varit en riktig skitdag på jobbet. Vi blev uppköpta av ett mycket större vårdbolag för snart ett år sen. Sektorchefen, vilken titel bah! stod där och lovade att inga förändringar skulle ske. Vad han menade med det har jag ingen aning om mer än att det var inte det vi trodde han menade. Nu är det ju inte så att dom dragit ner på personal och avskedat en massa människor, fattas bara det. Nej, istället hittar dom på allt möjligt djävulskap då det gäller våra datorer. Allt ska ju skötas via datorer. Vi var långt framme förut med dokumentation på dator och intranät men nu kommer dom med än det ena efter det andra programmet på datorn. Massor av olika program för att inte tala om alla olika inloggningar man måste kunna. Vad är det för fel på att ha samma lösenord och användarnamn på alla program? Det ska fyllas i kolumner till höger, vänster och rakt fram också för den delen. Jag blir tokig för mindre. Droppen idag var när vi fick veta att personalen skulle kollas upp via loggen en gång/månad så dom inte gick in och läste på andra boende än dom som dom vårdar. Vi har en fantastiskt flexibel personal som skuttar som små kaniner mellan dom olika avdelningarna vid behov. Skulle dom inte få läsa dokumentationen på andra enheter då? Det är för djäkligt.
I kväll fick sektorchefen och alla IT-nissar i Stockholm på nöten när jag tränade. Jag körde Funwalk så det rök ur öronen i rena ilskan. Tänkte på att dom stod framför cykeln och att jag körde över dom flera gånger!! Efter styrkepasset ska dom aktat sej för att stå ivägen för mina biceps. Nu känns det bättre när jag har avreagerat mej.

4 kommentarer:

 1. usch, sånt där hände ständigt på mitt förra jobb! skönt att du fick avreagera dig lite iaf :) ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 2. Vad är funwalk? låter kul iaf...

  SvaraRadera
 3. Ulrika: Det är typ cykel men utan sadel. Du står upp och trampar och har antingen ett fast handtag eller två rörliga att hjälpa till med att hålla i. Det heter kanske något annat på andra gym. Roligt är det!

  SvaraRadera
 4. Ah, det heter Indoorwalking, som förövrigt är ett töntigt ord. Funwalking låter roligare..

  SvaraRadera