onsdag 5 maj 2010

Intressant fakta

Såg ett TV-program i kväll som handlade om 10 sanningar om viktminskning. Vi har väl alla hört att det är bra att vila sig i form. Det bevisade man där fast det krävde ju lite förarbete till vilan. Inget är ju gratis och absolut inte att minska i vikt.
Nåväl, en man fick promenera i 1,5 timme, 6 km/tim. Har ni en aning om hur mycket fett han förbrände då? Jo, ynka 19 gram! Det var inte mycket. Knappt lönt att motionera för men...... och här kommer det fina i kråksången. Morgonen efter återkom han till labbet för att sova med en mask över ansiktet som mätte fettbränningen i utandningen på något sätt, ingen aning om hur det gick till. Då, när han låg på en brits och sov förbrände han 49 gram fett. Enligt denne sluge forskare gör kroppen slut på alla kolhydrater under träningen sen måste kroppen bygga upp ett nytt förråd av kolhydrater och då förbränns fettet. Det fungerar alltså inte bara att vila sig i form men en liten halvsanning är det ju.
Dom konstaterade också att det där med vardagsmotion är riktigt bra. Då gör vi av med många fler kalorier än vad vi tror.
Däremot kan vi strunta i att skriva upp vad vi äter för att på den vägen hålla koll på vad vi stoppar i munnen. Det är i genomsnitt 50 % av vad vi verkligen stoppar i oss som hamnar på listan. Vi gör inte detta för att verka duktiga eller lura oss själv eller ev. den som ska kolla listan. Vi missar helt enkelt att vi stoppar en liten godisbit, en kaka eller frukt i munnen. Hjärnan är en riktig luring. Vill vi vara mätta länge kan vi antingen äta mycket protein eller mixa ihop all mat tillsammans med vattnet som vi dricker till maten. Vet inte om det funkar lika bra med öl eller vin, men varför inte. Om vi äter en sådan mixad gröt stannar den kvar i magen längre och vi blir mätta längre. Fiffigt va!! Vad tror ni värdinnan på konfirmationen på lördag tror om mej om jag ber henne mixa ihop all min mat i en enda röra. Risken finns att jag inte är välkommen dit mer. Fy, så hemskt!

2 kommentarer:

  1. Haha, du får nog låta bli att be om det :P
    Intressanta tester det där iaf..jag är kass på att dricka vatten, måste bättra mig!

    SvaraRadera
  2. Jag missade det programmet... men snart vet man inte ad man ska tro... finns ju så många viktminskningsteorier nowadays..

    Trevlig Helg!

    SvaraRadera