lördag 29 maj 2010

Dammsugning


För ett antal år sedan köpte vi en riktig rallydammsugare. Röd och fin! Den behöver inga påsar utan det är bara att tömma en behållare då den blir full, man behöver inte bråka med någon trög knapp för att ändra munstycket när mattorna står på tur. Det senaste året har den dock börjat suga sämre och sämre. Det har nästan varit så vi har jagat smutsen och varit tvungna att sätta munstycket rätt över för att den skulle suga upp eländet, har fått ha det lilla gallret öppet på röret så inte munstycket skulle sitta fast i golvet. Förra veckan då jag kom hem hade Hasse städat och mötte mig med orden: jag har tagit sönder dammsugaren. Bra tänkte jag då kan vi köpa en ny! Men han hade bara tagit sönder munstycket och redan beställt ett nytt via internet. Där gick den chansen till en ny dammsugare.

Munstycket kom och idag, under över alla under har min rallydammsugare återfått sin styrka. Det var några små plåtbitar och lite fladdriga hjul på munstycket som också var trasiga. Dom gjorde tydligen stor nytta. Ibland blir man glatt överraskad.

2 kommentarer:

  1. Skönt ni slapp köpa ny! Vår är så otymplig bl.a så visst skulle man vilja köpa ny ... det är bara det att denna är ganska ny!
    :)

    SvaraRadera
  2. Gött, kan ni spara dom stålarna till nåt roligare!

    SvaraRadera