lördag 8 maj 2010

Konfirmationen avklarad


Nu är vi hemkomna från en mycket trevlig dag hos broder med familj. Konfirmationen avlöpte väl, sju stycken duktiga ungdomar blev konfirmerade. Min duktiga guddotter (en av konfirmanderna) spelade piano i kyrkan. Tänk om man kunde spela så vackert! Det regnade inte på oss hellre vilket var skönt. Någon vårvärme var det dock inte. Efter kyrkan blev det god mat och tårtbuffé. Det var grejer det. Nu blir det hårdkörning i morgon så kalorierna försvinner. Något måste man ju unna sig ibland. Sammantaget en mycket trevlig dag med många goda skratt. Känns bra.
Jag är inte så värst kyrklig av mej men tycker trots det att det känns bra att vara med i svenska kyrkan. Vet ju att många som inte går i kyrkan oftare än jag har gått ur den för att spara pengar. Jag tycker det känns bra att vara i kyrkan de få gånger jag är där. Känns tryggt på nåt sätt. Ritualerna är bekanta och det infinner sig ett lugn. Det finns ju ingen möjlighet att stressa när du sitter där i bänken. Bättre att ta sig tid till lite kontemplation.

1 kommentar:

  1. Jag är inte heller kyrklig av mig, inte alls, men de få ggr man väl är där brukar det vara helt ok! :) Kul att ni hade ne bra dag!

    SvaraRadera