söndag 2 maj 2010

Plantering

Idag spritter vårkänslorna! Jag har fått flera tomatplantor från en av våra doktorer som också är tomatglad. Dom har stått på vår altan och vant sig vid utomhusluften några veckor. Idag var det dags att sätta dom på plats i växthuset. Som ni ser på bilderna är det inget flaschigt växthus men det fyller sin funktion. Vi brukar plocka massor av tomater på sommaren och hösten.
Här syns vår vinranka. Den planterade vår äldsta dotter för ca. 10 år sedan. Den ger blå druvor som är godast sedan de hängt ute en frostnatt. De blir sötare då. Det syns även jordgubbsplantor. När dom står i växthuset får vi ha bären ifred för fåglarna. Vi brukar även få tidig skörd.
Dom nyplanterade tomatplantorna.

Här är växthuset. Som synes lite skamfilat men trots det nyrenoverat då snön i vintras gick hårt åt glasrutorna. Det är min far och svärfar som byggde det åt dottern en gång då hon började intressera sig för odling av alla slag.

1 kommentar:

  1. Nej men vet du vad. Det där fotot av växthuset kunde ha varit tagit hemma hos mina föräldrar så jag tycker det ser helcharmigt ut. Min pappa har byggt ett liknande av gamla fönster intill logeväggen och det fungerar helt perfekt, så nog tror jag att du kan se fram mot många solröda, saftiga tomater i sommar. Blå vindruvor, vad kul. Det skulle jag också haft om jag bara hade haft det där växthuset...

    SvaraRadera