fredag 10 september 2010

Lat fredagskväll eller...

Efter en tuff arbetsvecka så strök jag passen på gymmet för att vila in helgen. Så var det i vart fall bestämt när jag körde från jobb.
Min älskling låg och kramade toastolen i går kväll då någon liten bakterie eller virus hittat vägen till hans mage. I vanliga fall brukar han städa huset när han är ledig en fredag. Det är skönt eftersom jag då kan göra nåt skojigare på lördagen än att städa. När jag kom hem idag hade han av förståeliga skäl mest legat raklång på soffan. Magsjuka tar hårt på orken. Med andra ord var städningen kvar. Men, jag hade ju bestämt att det var ledig fredagskväll. Nåja, toaletten var ju skönt att städa av för att eventuellt slippa dom små rackarna som gjorde livet surt för Hasse i går. Sagt och gjort, toa städades.
Hasse skulle också ha putsat av spacklet han satte på runt fönsterkarmarna i förrgår. Även det var kvar. Nåja, om jag slipade ner det i kväll slapp jag ju det i morgon. Sagt och gjort spacklet slipades jämnt.
Nu blir det ju en del damm av att slipa så dammsugaren åkte fram. Fönsterkarmarna dammsugades.
Kunde ju lika gärna damma också när jag var i farten för att inte tala om att tvätta handdukarna som säkert var fulla av små räliga kryp efter toakramandet.
Ni kanske förstår vartåt det barkade? Just det. I skrivande stund är huset skinande? rent, tvätten upphängd, frun duschad och spacklet slipat.
Så kan det gå när man inte kan hejda sin arbetslust. I morgon ska jag bara måla karmarna.

2 kommentarer:

  1. Men underbart skönt att du då slipper göra det idag! :)
    Hoppas Hasse känner sig bättre nu.

    SvaraRadera
  2. Sv: hum, det tänkte jag inte på!

    :)

    SvaraRadera