onsdag 22 september 2010

Marodörerna har kommit

Nu har vi blivit invaderade! Dom som har invaderat äter upp allt dom kommer över i trädgården. Jag pratar om dom äckliga spanska skogssniglarna, mer känd som mördarsnigel. Var runt i trädgården i kväll när jag kom hem och tog några foto med nya kameran. Vi har ett bestånd med nakna jungfrun. En vacker lila blomma som kommer på hösten. Bladen växer upp på våren och vissnar sedan ner. Nu i september kommer blommorna utan några blad. Jag blev lite förvånad först när jag såg att alla blommorna låg ner. Då jag tittade närmare såg jag den, en stor fet brun snigel. Han tuggade frenetiskt på en av blommorna han vält. Jag ryckte med dödsförakt blomman ur käftarna på det äcklet. Plockade sen in alla blommorna och sprätte ut snigelf..n på åkern. Blev så upprörd att jag glömde fota. Här kommer i vart fall ett foto av blommorna i vas.

Passade också på att ta in dom sista dahliorna innan dom går frysdöden till mötes. Vi hade troligen runt nollan i natt. Det kändes så när jag gick ut i morse.

3 kommentarer:

 1. Ja tvi vale! Äckliga är dom! Va bra att du visade den nakna jungfrun. För i helgen såg jag precis sådana blommor och undrade vad det kunde vara för sort. Tack vare dej vet jag det nu. Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. usch för sniglar!
  fina blommor :)

  SvaraRadera
 3. Du dödade den väl ... annars blir det cirka 400 st barn ... snigelbarn! :(

  SvaraRadera