måndag 23 augusti 2010

Feng shui lite överallt

Den delen av dagen när solen strålade från en klar himmel låg jag i solstolen och njöt. Tror det är första gången på semestern jag kunde sola. Nu har samma himmel öppnat sig för ett duktigt ösregn. Alltså måste det ske andra aktiviteter.
Först gjorde jag klart ett handarbete, lagade en top och la upp ett par jeans. Det kändes riktigt skönt. Hur klarar människor sej utan en symaskin. Jag har haft min utlånad till mor min ett kort tag då hon hade brådskande arbete som skulle sys. Mesta tiden hon lånat den har vi varit bortresta men jag har ändå hunnit sakna den. Troligen hade jag inte gjort ovanstående arbeten innan idag även om maskinen varit hemma.
Ibland får jag riktiga rensningsdille. Då får alla garderober och lådor påhälsning och en rejäl genomgång. Allt som inte använts på senaste året åker i kassar som sedan ska förflyttas till någon second hand shop. Detta inträffade idag. Den här känslan av att det är dags att rensa i röran kommer alltid högst oväntat och det är bara att hugga i när den dyker upp. Jag vet aldrig när den försvinner igen. Hasse har ett namn på mina rensningsdille, att jag fengshuiar. Det har jag alltså hunnit med idag. Nu står det två kassar med kläder som ska bort. Plats för nytt i garderoben med andra ord.
Efter garderoberna blev det kylskåpets tur. Där stod en burk med 5 bitar tomatsill och en burk röd kaviar. Det gick i pastasåsen som jag fixade till av några tärnade hokifileér, torkad inlagd tomat, lök, vitlök, creme fraiche och grädde. Mycket gott.

4 kommentarer:

 1. Här vräker regnet också ner! Lite rensning har jag också. Vi har en bokhylla som gjort sitt och ska på tippen. Hittade en massa VHS filmer som dottern hade köpt när hon bodde hemma.

  SvaraRadera
 2. Man klarar sig kanonbra utan symaskin. Symaskin o jag är ingen bra kombination. Vi pratar absolut inte samma språk. Kan säga att vi inte är några kompisar. ;)// Pia

  SvaraRadera
 3. Ja rensa är bra för själen och förvaringen.
  Regnade och blåste i går, full storm. Jag göttade mig med en bok i soffan!

  SvaraRadera
 4. När du ändå håller på: an du ta mina garderober och min sida av sängen?
  :)

  SvaraRadera