fredag 20 augusti 2010

Semester del 2

Här kommer ytterligare en del i semesterberättelsen.
Vi bestämde oss för att köra över Hardangervidda. Vi har ju inga fjäll hemma i Skåne så det gäller att passa på när man kan få se sådana. Andra och tredje natten sov vi i Haugastöl. Ett turistcenter där dom har en kock som är sänd från gudarna. Hon gjorde otroligt god mat och vi fick stooora portioner så det var ingen risk att vi var hungriga då vi lämnade restaurangen.
Det här fotot tog vi första kvällen när vi gjorde en liten promenad för att få bort stelheten i lederna efter en hel dags bilkörning. Vi såg regnbågen och den mörka himlen gav vattnet en så fantastiskt vacker, mättad blå färg.

Vi hade bestämt oss för att både ta en cykeltur och en liten fjällvandring medan vi var där. Då vi vaknade regnade det så vi beslutade raskt att det var bättre att gå än att cykla under dom omständigheterna. Alltså packade vi matsäck och efter frukost gav vi oss iväg mot fjällen. Det blev en skön tur på två timmar uppåt innan vi intog vår medhavda mat för att sedan i sakta mak vandra åter neråt.

Efter lunch sken solen så vi passade på att hyra var sin cykel för eftermiddagens tur på en del av Rallarevägen. När hyrproceduren var klar och vi skulle starta kom världens ösregn! Killen i cykeluthyrningen pratade något om dålig tajming, hmmm! Nåväl, det värsta gick över och vi stack iväg. Efter två timmar var det två frusna och väldigt blöta cyklister som hittade ett ställe där dom sålde våfflor och kaffe. Naturligtvis stannade vi. Det stället hade hälsovårdsmyndigheterna i Sverige aldrig godkänt. Strunt samma vi kom undan regnet en stund. Efter kaffepausen var det bara att hoppa upp på hojarna igen. Då hade vi beslutat oss för att vända åter till Haugastöl. Hemfärden blev en blöt historia men det gick fort som attan då det mest var nerförsbacke. Fotot är taget av killen i cykeluthyrningen då vi kom tillbaka. Snygg vattenkammad frissa.

3 kommentarer:

  1. Vilket härligt foto på er! Och vilka naturbilder sen! Underbart fina!

    SvaraRadera
  2. Tanken att fjällvandra finns hos oss ... bara de bestämmer när de skal operera min rygg så!
    :)

    SvaraRadera