söndag 22 augusti 2010

Semester del 4

Söndagen började med strålande sol. Vi hade bestämt oss för att gå upp till "Preikestolen". Det är en klippa som ligger 604 meter över vattnet i Lysefjorden. En av de stora turistattraktionerna i Stavanger. Vi tog båt och buss för att komma fram till turistcentret som låg där man startar klättringen. Bitvis är det en tuff klättring med mycket sten som man får hoppa fram över. Vi kom dock upp. Det tog två timmar och var rejält svettigt. Det var massor av människor som liksom vi bestämt sig för att ägna dagen åt att besegra Preikestolen.


Äntligen uppe! Staket? vad är det? Enligt hörsägen har hittills ingen ramlat ner ofrivilligt. Några har däremot hoppat frivilligt för att slippa från tillvaron.Väl uppe kan man njuta av denna underbara utsikt över Lysefjorden.

Som ni ser är det ett riktigt stenhie (som vi säger i Skåne) att övervinna. Det ni ser är bara en liten del av en brant stigning som såg ut så här hela vägen.

6 kommentarer:

 1. WoW!! Dit skulle jag också vilja åka nån dag. Ofantligt vackert ju!!

  SvaraRadera
 2. Vackert! Men, visst är det så att då blir det ännu "läskigare" att gå ner därifrån?
  :)

  SvaraRadera
 3. Ja jag säger också WOW! vilken utsikt!

  SvaraRadera
 4. Höjdskräck!! Vilken hisnande utsikt, Norge är otroligt ibland. Jag hra varit på Dalsnipa i Geiranger, det håller för mig, där du står hade jag nog besvimmat..Vilken träningsrunda att gå dit, pust. Hoppas du njuter Norge i fulla drag :)

  SvaraRadera
 5. Oh jisses, nu kom det där "killet" i magen igen när jag tittar på det första fotot! Människorna ser ut som små myror! Sagolik vacker natur!

  SvaraRadera
 6. Känns nästan lite overkligt... men oj vad vackert.
  Bra kämpat!

  Antje

  SvaraRadera