lördag 18 december 2010

Dans och trafik

Här har kommit massor av snö. Det är så vitt och vackert ute nu. I helgen har dom spått lite kallare väder. Idag har vi - 4 grader just nu. Snön ligger tung på träden. Klart när man ska ut och köra är det inte lika skoj med all snö. För vår del har det dock gått bra trots att vi i värsta snöfallet körde till Helsingborg för dansträning i torsdags. Vi missade ju tisdagens träning på grund av min fot så det kändes som om vi var tvungna att ta oss dit på torsdagen. Jag hade åkt fram och åter till samma stad i taxi under dagen för jobbets räkning.
Dansträningen innebar faktiskt en hel del beröm från vår danslärare. Han tycker att vi lär oss snabbt. Nu är det en massa småpet kvar. Har ni någon gång funderat på varför dom har huvudena så långt från varandra när dom dansar wienervals? Jag har tyckt att det ser lite överdrivet ut men tänkt att det förmodligen ger några skönhetspoäng från dansdomarna. Nu vet vi bättre. Det är för att utnyttja centrifugalkraften så det är lättare att snurra runt. Det ska ju gå fort. 60 takter/minut och tre steg på var takt. Phu!! Värsta träningspasset.
Efter dansen tog vi en sväng inom svärföräldrarna i Örkelljunga för fika och småprat om ditt och datt.
Nåväl, när vi körde därifrån kom vi i fatt en lång bilkö. Vi förstod att det låg snöplogar där framme någonstans. Trots det körde massor av långtradare om oss. Till sist var båda filerna packade med bilar, mest långtradare. Dom kör som ena riktiga idioter. Jag skiter i att dom har sina tider att hålla. Det kan vara jag som hamnar under släpet när dom kör om i snömodden och halkan. Dessutom kör många av dom med dåliga däck. Efter ett tag körde vi av och in på gamla E4. Där var det lugnt och definitivt inga långtradare.
Samma dag hörde jag om en man som haft en långtradare efter sig på en 2-1-väg. Tradaren låg ca. 5 meter bakom, tutade och använde ljustutan för att få honom att köra fortare. När det blev två filer for han om. Mannen tog reg.nummret och ringde upp åkeriet. Den chauffören får det förhoppningsvis hett om öronen.

4 kommentarer:

 1. Här får man inte köra så fort på vägarna, jo in till Oslo då, men jag upplever sällan några otäcka körturer, men massa kö, jag står notoriskt i bilköer tycker jag.. Vad bra att dansen går som en dans, nu är det ju inte långt kvar till 'finalen'. Jag hoppas det kommer en bild av paret i full sväng efter nyttår. Ha en flott lördag :)

  SvaraRadera
 2. vad roligt det är att följa dig och valsen. Centifugalkraften - tänk vad livet ändå är roligt - något nytt lär man sig var dag.

  Har följt ditt råd och hoppat av föreningslivet.Härskarteknik och sandlåda blir förmycket!

  Blev ledsen av att läsa om när droppen rann över på ditt jobb ! Varför är vi systrar alltid så duktiga och ger allt bara för att stå där tomma, dränerade och inte fått något tillbaka. Hoppas du får en bra helg och får lite god energi - ska du vara ledig lite nu till helgerna? Ha en bra dag och var rädd om dig!!!

  SvaraRadera
 3. Visst är det konstigt att folk måste hålla 90 eller över trots att det är dåliga vintervägar. Och händer det en olycka så klarar de sig ofta det är bilen de kolliderar med så blir skadade.
  Roligt att höra att ni gör framsteg i dansandet.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ni kommer att bli riktiga proffs i wienervals !! Skulle vara roligt att se er !!! Man ska köra försiktigt på vägarna. Här var en älgolycka i förrgår. Detär inte bara halkan...djuren söker sig ut till vägarna också på grund av snödjupet. Ha en bra dag !!! Kram Eva

  SvaraRadera