lördag 18 december 2010

Mer julbak


Idag har jag bakat bruna bröd. Det är i princip det enda vi inte vill vara utan i kakväg under julen. I år blev dom lite annorlunda. Eftersom jag har fått ont i ett muskelfäste i höger axel orkade jag inte knåda och fixa så mycket med degen. Jag la allt i matberedaren och satte fullfart. Det innebar att russinen som "ska" vara hela blev småbitar. Strunt i det dom smakar förhoppningsvis inte illa av det. Om någon tvunget vill ha hela russin lämnar jag över receptet så kan vederbörande ordna en ny sats själv. Jag gjorde ochså kakor som jag fick recept på från Mias hemmaliv. Dom blev bra, förutom att sista plåten blev aningen solbrända.


                                    
 En pepparkaksdeg står också i kylen och gottar till sej. Någon dag nästa vecka blir det pepparkakor av den.

6 kommentarer:

 1. Storbak i ditt kök i dag, då doftar det gott förstår jag. Kakorna ser jättegoda ut.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Pyssel och julstök på hög nivå ser jag! Härligt!

  SvaraRadera
 3. Å mmmm så många goda kakor du gör . .... Du kan ju stärka de knypplade tomtarna och hänga dom i ett ris, har inte gjort så många till mej själv men min faster som knypplar mycket gjorde små påskkäringar och hängde dom i påskriset. Vad var det för knyppelshop du beställde från var det den i gamla Linköping..... de har ju rea på Ulla Fagerlins tomtar såg jag. Det är ju hennes tomtar jag brukar knyppla Ha en bra dag /Kram

  SvaraRadera
 4. Doftar gott med nybakat! Och ser gott ut också!
  Det var flitigt det.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Hejsan
  Ang hostan..så ja det är slemhosta. Har acetylcystein men de hjälper inte ett skit.
  Har även en del andra saker hemma, dr säger att jag ska ta hostdämpande till natten och slemlösande på dagen så att jag får sova och sen får upp allt, men jag tycker bara det blir ännu värre på dagen om man gör så.
  Du vet astma+förkylning=inte bra alls..
  Suck..det är bara att fortsätta hosta upp allt slem...Suck

  SvaraRadera