Fick en förfrågan om receptet på lakritskola. Håll till godo, här kommer det med hälsningar från dottern:
3dl vispgrädde, 3 dl socker, 1dl sirap, 1msk kakao, 3/4dl krossade turkisk peppar, 2tsk smör, 200g mörk choklad.
Klä en form (20x20cm) med bakplåtspapper. Blanda grädde, sirap, socker, krossade karmeller och kakao i en gryta. Låt koka upp under omrörning. Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills det klarar kulprovet (117-120 grader). Rör ner smöret och häll sedan smeten i formen.
Ställ att stelna. Smält sedan chokladen och låt den svalna. Det ska helst bara vara 10 graders skillnad på chokladen och kolan.
Skär eller klipp kolan i lagom bitar doppa dem i chokladen och låt rinna av på galler eller bakplåtspapper.
Enligt receptet ska man strö lite havssalt på toppen innan chokladen stelnar men det lät inte gott så det gjorde vi inte.
God Jul!
Tack för receptet. Har en son som älskar lakrits, ska prova det här receptet någon gång.
SvaraRaderakram!
Den verkar så god !! Måste spara receptet, för vi har redan många sorter nu ! Kram Eva
SvaraRaderaoj oj oj va spännande. Synd att jag inte gillar lakrits men mannen blir nog glad om jag gör en sats!
SvaraRaderaDenna ska jag definitivt prova - älskar lakrits speciellt salt!!! Hoppas foten är bra och det har lugnat ner sig på ditt jobb. Kram
SvaraRaderaDetta måste jag pröva en dag, kola är ju gott också om det inte är jul. Nu blir det inte stort mer iår, tror jag.. Nyårkola kanske... Ha en fin dag :)
SvaraRaderaTack för receptet, lakrits är förödande gott!
SvaraRaderaKram
Tack för det goda receptet! Jag gillar lakrits så det måste jag absolut prova! God Jul på dej Mimmi!
SvaraRaderaNu är kolan färdig, väntar bara på att den ska svalna, mums :)
SvaraRadera