onsdag 8 december 2010

Vad har vi gett oss in på?

Ni som har läst bloggen ett tag vet att vi ska till Wien nyår. Väl där är det nyårskonsert i Musikverein med efterföljande bal på slottet Hofburg. Vad gör man då på en bal i Wien? Jo, man dansar wienervals! Eftersom vi båda kan dansa vanlig vals hade vi nog tanken båda två att det var lite finjusteringar av den som behövdes. Det är både rätt och fel.
Idag var vi på danshuset i Helsingborg för en lektion i nämnda dans. Vi möttes av en mycket trevlig kille som inte har en aning om vad han gett sig in på. Det känns åtminstonde så nu. När vi hållit på ca. 30 minuter visste jag knappt vad som var höger och vänster. Det går inte bara att snurra på ett håll utan man måste lära bägge hållen. Högervarv går väl OK men när man snurrar vänstervarv ska vänster ben korsa höger ben framför. Hängde ni med? Ingen fara det gör inte jag hellre. Det är värre eftersom det ju är vi som ska dansa.
Mental träning är ju bra. Jag tränar just nu på att se oss två i frack och balklänning sväva runt i en wienervals. Tro mej, det är tjusigt.
Vi har tränat lite här hemma i kväll. När jag dansar ensam och Hasse dansar sina steg ensam går det oftast väldigt bra. Problemen dyker upp när vi två ska få ihop det. Jag hoppas verkligen att dom spelar väldigt lååångsamma valser i Wien.
Ny lektion i morgon klockan 10:00.
En annan trevlig sak vi gjorde efter danslektionen var att åka till Väla. Hux flux hade vi handlat nästan alla julklappar utan några problem. Vi hade riktigt mysigt hela dagen.

5 kommentarer:

 1. Efter att ha sett 'ska vi dansa' på TV så tror jag dig, men du, det är 23 dagar kvar, detta fixar ni :)

  SvaraRadera
 2. Det kommer säkert att gå bra,fötterna kommer på rätt plats då tonerna av en smäktande wienervals når öronen.Kan inte bli fel helt enkelt
  Sjökullen

  SvaraRadera
 3. Kom hit på en kopp stärkande kaffe efteråt vet ja!

  SvaraRadera
 4. Tack Lotta! Skulle gärna gjort det men vi ska köra direkt till Ullared efteråt. Det blir nog fler danslektioner så man vet aldrig. Rätt vad det är står vi kanske där.

  SvaraRadera
 5. Ah, det var nog lika bra. Vaknade med dunder-förkylning.
  Ni är välkomna när som =) se bara så vi e hemma först :)

  SvaraRadera