söndag 24 oktober 2010

Höstfint

Har kommit in efter att varit ute i två timmar och hunnit med massor i trädgården. Nu kan en del av den gå till vintervila och jag ger mej själv en klapp på axeln för att jag varit så duktig. Det är fantastiskt vad det känns skönt att ha fixat något som jag gått och tittat på under minst en månad. Gud, vad jag är duktig idag! Kram på mej!
Här kommer bilderna. Några är sånna där ni vet, före och efter.Tagetesen har fallit offer för frosten. Bakom syns höstaster som klarade sej bättre.


Växthuset är en riktigt tråkig syn. Några tomater dög dock att ta in.


Vinrankan har också frusit men ser ni vad många vidruvsklasar det är. Jag får äta dom själv eftersom min älskling anser att dom är på tok för sura.


Grönsakslandet där alla solrosorna står med svarta blad. Allt matnyttigt är uppgrävt och lagt för förvaring.


Rabatten på framsidan är färdig för vintervilan. Inga vissna tagetaes här längre.

Druvor och tomater som fortfarande dög att ta in. Plockade även två paprikor som frusit men tänker ta frö av dom. Lika bra att börja tänka på nästa år.
Brasan sprakar i spisen, kaffet är upphällt och om en halv timme är det dags att köra till gymmet för nästa träningspass.

5 kommentarer:

 1. Vilken underbar skörd du fick! :D

  SvaraRadera
 2. Så kul med en trädgårdsvandring hos dig, det är inte så ofta det händer. Vilka blå härliga druvor du har, sura eller inte så ser ju klasarna väldig apetitliga ut. Har du till och med paprika! Nästa år hoppas jag du tar mig med på lite mer turer :)

  SvaraRadera
 3. Gu´ vad duktig du har varit !! Jag har just skickat ut min man att tömma en del blomlådor !! Städa växthuset ska jag göra en annan dag. Ja tomatplantorna är redan borta förstås. Här brinner också en brasa. Du är minsann värd lite mys framför den nu ! Ha det gott !! // Eva

  SvaraRadera
 4. Visst känner man sig nöjd efter en dag i trädgården, och när man fått mycket gjort. Du har verkligen varit duktig.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig korg med godsaker!!

  SvaraRadera