söndag 10 oktober 2010

Sköna söndag

Här i norra Skåne är det konstrunda denna helgen, så och förra. Idag kändes kroppen fortfarande trött men huvudet var tillräckligt OK för att åka på konstrunda.


Sagt och gjort jag startade i Visseltofta hembygdsgård där bl.a. Mona Reimer hade utställning. Så duktig! Hon målade mycket naturbilder från Visseltofta med omnejd. Hade även målat några söta katter.

Efter det styrde jag kosan till Bjärnum och dom tre konstnärerna som hade utställning i Vinkelsalen. Träffade en väninna där som jag inte patat med på länge. Vi hade mycket att prata om men till sist fick vi tittat på konstverken också.
Efter det åkte jag till Atelje Götesdotter där flera olika konstnärer höll till. Pratade länge med Lillemor Larsson. Hon sysslade bland annat med rakubränning och sågspånsbränning. Det senare verkade inte så komplicerat. Jag blev faktiskt lite sugen på att testa. Vi får väl se. Jag hade ingen aning om att det fanns något som hette sågspånsbränning. Alltid lär man sej något nytt. Bra för att kunna hålla huvudet på skaft. Lillemor gjorde underbart vackra änglar i keramik. Sugen på att köpa? Det är bara förnamnet.
Ni skulle fått en bild från rundan också men idag var jag och inläggningen av bilder inte alls överens. Det får bli en annan gång.

4 kommentarer:

 1. Vad underbart trevligt det lät med en konstrunda =)
  Konstrundor nere i Skåne är underbart härligt!
  Kram kram från bella

  SvaraRadera
 2. Kulturell söndag du har haft. Raku har jag haft lust att försöka i många år, får vi se några sågspånskeramikalster från dig nu? Hade varit kul. Såg det på TV en gång, ser lite brandfarligt ut..

  SvaraRadera
 3. inläggning av bilder har en benägenhet att strula...
  kul med konstrunda :)

  SvaraRadera
 4. Hm, engelsktalande svärson och dotter säger du...kan de sticka? Isåfall lånar jag dem gärna!
  Vilken underbar helg du har haft, jag blir riktigt avis faktiskt!

  SvaraRadera