måndag 21 februari 2011

Bio

Igår eftermiddag/kväll hade vi det riktigt mysigt. Nåja först två tuffa pass på gymmet, dansa samba och mage/rygg. Efter det hade vi bestämt oss för att titta på Änglagård 3. Jag bara älskar Änglagård 1. Har sett den 5-6 gånger och upptäcker hela tiden nya härliga saker i den. Som vanligt är det alltid 1:an som är bäst men 3:an var helt OK för man fick veta lite hur det gått för alla och det slutade ju lyckligt. Det tycker vi om!
Efter filmen hade vi bestämt oss för att äta middag på restaurangen som ligger i anslutning till bion. Skönt att slippa laga mat så sent. Även skönt att ta en restaurang som låg nära. Jag tillbringar nämligen mina dagar i djupfryst tillstånd numera. Det är ingen normal kyla utan någon arktisk, rå, otrevlig, ilsken kyla som håller oss i sitt järngrepp. Jag fryser från att jag stiger upp tills jag lägger mej. Fast idag när min älskling eldat hemma hela dagen var här varmt och skönt när jag kom hem.
Efter middagen åkte vi hem och intog soffläge för att se på Wallander och dricka kaffe. Härlig kväll.
Innan vi åkte iväg på allt detta så agerade vi fågelräddare. När vi fikade var det en liten blåmes som flög in i köksfönstret. När jag tittade ut satt den på altanen och var helt slut. Jag fick bråttom att slänga in katterna. Dom hade något helt annat i kikaren än jag. Därefter lyfte jag upp den lille stackaren. Den satt i handen, kippade efter andan och plirade på mej. Efter ett tag piggnade den till lite. Vi tog en talgboll och satte den vid därefter höll vi koll på vår konvalecent. Efter ännu en stund kom det andra småfåglar och muckade gräl med den. Då var det dags att göra en insats igen. Jag lyfte upp den men nu hade den piggnat till så den flög och satte sig i en buske som står vid altanen. Där satt den när vi körde til gymmet. Idag glömde min kära bort att kolla om den var kvar eller inte. När jag kom hem var det mörkt. Får väl se i morgon. Hoppas att den klarade sej.

7 kommentarer:

 1. Vad bra att ni kunde rädda den lilla blåmesen. De blir ganska tilltufsade efter en smäll i fönsterrutan.

  SvaraRadera
 2. Oh, den lilla blåmesen, så söt! Stackarna när dom flyger in i rutorna, man kan ju tänka sig själv (fast jag hade ju rasat igenom förstås). Hoppas han klarar sig bra.
  Och mysigt med film på bio och middag på stan! Det längtar jag efter.
  Agneta kram

  och jag läser lite nu och då och tittar på er fantastiska Peru resa, vilket äventyr och så mycket vackert!

  SvaraRadera
 3. va skönt att ni kunde rädda den lilla fågeln :)Jag har också sett Änglagårds filmerna flera gånger och skulle också vilja se 3:an , men det får väl bli när den kommer ut på Dvd

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det låter med Bio och middag på stan! Det var länge sen jag var på bio nu och det verkar ju som att det kommer en del sevärt framöver.

  Vilken söt liten fågel, hoppas den mår bra i morgon!

  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Uff ja, vi har några stora fönster här som fåglarna flyger rätt in, hoppas det slutar lyckligt för din vän. Änglamark (1), en helt suverän film. Dom andra två har jag inte sett.

  SvaraRadera
 6. Hallå kompis. Det hade varit toppenkul med scrappmäsan men kom på att jag lovat bort mig på ett inredningparty på eftermiddagen :-C
  Ah typiskt! Det hade varit så kul med scrapmässa och allt, men jag får hoppa denna gång! Tack ändå! Fler tillfällen kommer!

  SvaraRadera
 7. Tycker som du om Änglagård...ettan bäst , men trean jättebra den också. Man vill ju alltid veta hur det går !! Söndag kväll ser likadan ut här som hos er. Det är väl den enda kvällen min man INTE somnar framför teven.
  Tur att ni räddade blåmesen . Vi hade en uggla som flög in i verandan en gång, men den kvicknade till och flög sen igen !!! Kram Eva

  SvaraRadera