lördag 19 februari 2011

Skogat

Idag har jag skogat. Ja, inte utomhus utan inomhus! Inte så konstigt som det låter. Jag har en hibiskus som är 32 år gammal. Vi fick den eller köpte den då vi bodde tillsammans i vårt första gemensamma hem, älsklingen och jag. Tyvärr minns jag inte vem vi fick den av om vi fick den men i så fall var det en hållbar blomma vi fick. Varje år växer den nästan ur huset fram tills det är dags att skoga i slutet av februari. Under många år blommade den bara med en utslagen blomma i taget. Många knoppar men bara en som slog ut åt gången. För tre år sedan slog den däremot ett otroligt rekord. Det kom massor av knoppar och som mest tror jag det var tolv! utslagna blommor samtidigt. Då var den otroligt vacker. Tyvärr har jag inget foto av det på datorn. Om undret skulle ske i år lovar jag återkomma med bilder.
 Här ovanför ser ni hibiskusen innan jag skar ner den och nedanför syns det att det är en hel del som tagits bort. Ska även plantera om den i år men det får vänta tills jag kan vara utomhus. Fick en självvattnande kruka av mor och tänkte se om den trivs i den.

8 kommentarer:

 1. Hoppas du får massor av blommor i år. Du får väl prata snällt med den. Ha en skön helg !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Du måste vara duktig med växter/blommor som har fått den att överleva i så många år. Hoppas den blommar rikligt så vi andra kan få njuta av dina bilder.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Album ja ....när jag gjorde mitt Elvisalbum köpte jag ett lite mindre album med plastfickor som jag satte bladen i .
  Har du många kort finns det stora album med samma sidor som de fyrkantiga kartongbladen man använder till scrap.Sen får man köpa till plastfickor. Det är ju bra med plastfickor om man sätter dit andra saker på sidorna.
  Jag är ju med i utmaningen ett albumblad i veckan och då har jag valt A4 formatet och en vanlig, men snyggare pärm som jag köpt på Åhléns.
  I bokhandeln finns det plastfickor som är klara. Det blir snyggare.
  Hoppas du hittar något som passar dig.
  27 mars är det scrapmässa i Helsingborg på Sundspärlan. Där finns att köpa allt man kan behöva. Vi ska åka dit !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Wow det var inte dåligt att hålla den vid liv i så många år , hade en sån blomma en gång men jag fick löss så sen har jag inte köpt någon ny ,nu är det orkideer som är min favorit blomma /Kram

  SvaraRadera
 5. Oj, så bra jobbat. Själv har jag lyckats döda en som jag köpte i somras. Kanske den inte trivs i norrläge?

  SvaraRadera
 6. Lycka till med årets blomning!

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vilka gröna fingrar du måste ha, tänk att få en växt att blomma så många år.

  Kram helena

  SvaraRadera
 8. Jisses vilket ex!
  Jag brukar ha död på mina innan de ens kommit innanför dörren här... nästan.

  SvaraRadera