onsdag 23 februari 2011

Roligt och mindre roligt

I går kväll var det dags för kallmålning igen. Jag missade ju förra gången eftersom jag var magsjuk då.
Nu var jag frisk och kunde måla den kisen jag tittat ut första gången jag var med. Hade haft valångest över om jag skulle göra en Belse eller en Morris. Bestämde mej till slut för att åldern (på katterna) fick avgöra. Jag målade en Belse. Kan väl inte med bästa vilja i världen påstå att den blev porträttlik men jag är nöjd. Än så länge har inte Belse knuffat den i golvet hellre så han är nog också nöjd.


                                     och här kommer förlagan spatserande.
Sen var det ju det där som var mindre roligt. Jag har av och till känt att det gjort ont i mitt knä ända sen vi gick på buggkurs. När vi tränade wienervals som mest intensivt innan nyår kändes det också av en del. Det har alltid gått över av sig själv efter ett tag. Det gör det inte längre. Jag stolpar fram som en pigg 90-åring. Idag hade vi doktorn på besök på jobbet. Han tyckte det såg trist ut när jag förflyttade mej och undrade om han inte kunde få titta på knä´t. Jodå, det gick väl för sig. Han drog i underbenet, ingen draglåda (det heter faktiskt så) och det var ju bra. Han vred i sidled, ingen smärta vilket också var bra. Sen fick han för sej att trycka på insidan av knä´t över ledbandet. Smärta! Ja! Aj, aj. Där känns det som om en häst sparkat mej och jag fått ett stort blåmärke. Han kunde alltså konstatera att ledbandet på insidan av knä´t fått sig en ordentlig törn och rekommenderade vila och inflammationshämmande. Kunde ta en månad trodde han. Han sa också att det kanske behövdes kryckor men då tyckte jag det fick vara nog. Sakta i backarna! Ska nog försöka undvika sådant, då känns man ju sjuk på riktigt. Inget gym på ett tag med andra ord. Fy sjutton så trist!

9 kommentarer:

 1. Usch ja, säkert trist men du slipper kanske ha ont sen. Blir lika smidig som katten ska du se :)

  SvaraRadera
 2. Vad trist med ditt knä, men det är väl bäst att göra som farbror doktorn har rekommenderat.
  Katten tycker jag blev jättefin, du är så duktig.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Katta må du vara supernöjd med :)

  Määäään va' tråkigt!
  Du får köra överkropp, armar, mage m.m - ja allt som inte belastar knä't helt enkelt....

  //Antje//

  SvaraRadera
 4. Man ska väl lyda doktorn eller hur är det, annars kanske det inte blir bättre. Det är ju bra om det går att renovera!
  Men att ha ont är inte kul.
  Fina pissar, både porslin och riktig!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Det var inget vidare med ditt knä !!! Bara att gilla läget !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Kallmålning har jag också gjort en hel del! Så söt katten blev! Sjukt knä är absolut inte roligt, speciellt inte i dansens virvlar!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Nej !!inte bra med ditt knä, tur att han titta på ditt knä så det blir bra någongång. Din katt blev jätte fin... Krya på dej /Kram

  SvaraRadera
 8. Din stackare! Knä är inget roligt. jag väntar på tid för att operera efter ha haft problem med Synovit – inflammation i ledkapsel - och Bakercysta som kom efter tre halkolyckor förra vintern. Just nu är det så illa att jag precis med nöd och näppe kan jobba. Kan inte Voltaren längre pga Ulcerös colit. Så lyd doktorn - det gjorde jag inte!!!

  SvaraRadera
 9. Vet precis hur tråkigt det är att inte kunna göra det man vill.
  Hoppas du är bättre än mig på att lyda goda råd och att du snart blir friskt.
  kram

  SvaraRadera