söndag 27 februari 2011

Tyra

Ja, så heter vårt nya tillskott till familjen. Hon har installerat sig i gästrummet. Där låg hon större delen av natten. Fast fram mot klockan sex tyckte hon nog det blev ensamt för då kom hon in till oss, hoppade upp i sängen och fann två kattherrar. Det blev lite fräsande men som den madam hon är avgick hon med segern. Efter en stunds kel var hon dock tvungen att kolla vad herrarna gjorde, nyfiken dam det där. Då blev det mer morr och fräs eftersom dom inte lämnat rummet utan lagt sig under sängen. Nåja, allt löste sig till slut.


När jag steg upp vid 8-tiden kom hon från gästrummet och följde med ner. Hon ville ha mat. Det är en mycket matglad dam, vilket syns på magen. Inga träningspass här inte. Nu får hon emellertid lite träning. Vi har kattmaten på en av köksbänkarna. Det är en kvarleva från tiden när vi hade hund. Har man hund kan man inte ha kattmat på golvet för då finns det aldrig någon mat när katten kommer. Hon lärde sig snabbt var maten fanns men det är högt upp till maten. Hon är hellre inte ett under av smidighet med den magen. Hon tog sats och damp ner i backen igen. Naturligtvis fick hon hjälp upp. Nu har vi kelat lite och hon har återgått till gästrummet.
Här spanar Morris och Tyra på varandra.

Nu får det vara nog pratat om kisarnas leverne. Jag måste berätta att sonen åker öppet spår idag. Jag hoppas att dom har bättre väder där än vad vi har här. Snålblåst och svinkallt har vi. Enligt någon väderrapport vi såg skulle dom ha sol och runt nollan. Håll tummarna för det. Han är vältränad överlag men har verkligen inte många mil skidor i benen. Men med ungdomlig entusiasm ger han sig på det ändå. Han har en lika galen kompis med sig. Kan det vara åldern som gör att jag kallar det ett stolleprov. Hur som helst önskar vi LYCKA TILL!!! Vi följer det hela via internet på Vasaloppets hemsida.

7 kommentarer:

 1. Så fin hon är Tyra! Fotot där hon sitter i trappan är så fint! Det förstår jag det att Morris spanar in den vackra damen! Hoppas sonen klarar hela sträckan till mål. Det tror jag säkert han gör! Hej heja honom!

  SvaraRadera
 2. Ja, få henne att hoppa ... verkar kanske lite svårt?

  SvaraRadera
 3. Vilken sötnos !!!Den lilla fläcken under munnen är ju perfekt. Tyra hette min faster och jag trodde aldrig att jag skulle uppleva det namnet igen, men nu heter små söta flickor det och även din katt . Söndagskram ! Eva

  SvaraRadera
 4. Vilekn fin kattmadam, och fint namn! Hoppas att srapmässan blir kul, och att det går bra för sonen i spåret!!:-)

  SvaraRadera
 5. Tack för din omtänksamma kommentar hos mig. Trist när ens nära går bort, men det är ju livets gång.
  Dags för tvsoffan och en stickning. Kram Eva

  SvaraRadera