fredag 4 februari 2011

Glad!!

Jag vet: regnet öser ner, det ska bli storm i morgon, februari är en hemskt grå månad, och så vidare. Listan över allt tråkigt kan göras ännu längre och ännu tråkigare. Trots det är jag idag otroligt glad! Det är fredag och vi har "fått" en ny bil, en Toyota Prius. Har kört den några mil idag. Har ni suttit i en cockpit någon gång. Det måste vara som att sitta i en ny bil. Nåja, inte lika många lampor och reglage men vet ni hur konstig en ny bil är? För det första finns ingen nyckel! Det är en liten fyrkantig dosa som man sätter in i ett hål. Efter det trycker man på en knapp, "power". Efter ca. 10 sekunder brummar den igång! Wow! Höll på att inte komma ifrån jobbet idag då jag glömt hur man gjorde för att få igång bilen. Kändes väldigt konstigt. Jag startade och stoppad, startade och stoppad innan jag kom på att jag måste hålla ner bromsen annars startar den inte när man trycker på "kraft"-knappen. Nytt wow! Nåväl, jag kom iväg och skulle in till stora staden för att träna. Nu hör till saken att det är en automatare. Dom har jag alltid haft lite svårt för. Allt gick dock vägen och jag lyckades faktiskt klura ut en del funktioner under tiden jag körde. Instruktionsbok? bah! Onödigt!
För det andra "pratar" den med mej! När jag kört en stund började jag fundera på om det kanske var dags att tanka. Hur gjorde man då för att se när bensinmätaren var på noll? Jag hade inte behövt att oroa mej. Rätt vad det var hördes några pip och en liten list blev synlig på displayen: "Bensinpåfyllning rekommenderas". Jaha, minsann. Bilen snackar med mej. Efter träningen fick den såklart det den ville, bensin.

Så här ser den ut, nya bilen, fast den är blå.
Rubriken idag är ju glad. Jag känner mej faktiskt glad inombords. Det har inte med bilen att göra. Jag kände att det gick riktigt bra på träningen. Fick beröm av en man som var vid sidan om mej på Puls Cirkel. Vilken energi du har, sa han. Det gjorde mej glad.
Naturligtvis är jag glad för att det är fredag och jag har 3 lediga dagar framför mej. Det är något att njuta av.
Hasse har också varit magsjuk och idag är jag glad över att han är frisk igen. När jag kom hem från träningen hade han gjort en god middag. Två glas vin till det gjorde ju inte saken sämre.
Hoppas att morgondagen blir lika bra.
                                                    Vad gör er alla goa bloggvänner glada?

4 kommentarer:

 1. Grattis till ny bil!
  Jag ska jobba imorgon och otroligt nog glädjer jag mig till det, lördag och det hela..
  Den katten ser helt säkert ut som du just nu (hoppas jag) :)
  God natt

  SvaraRadera
 2. Tack Mimmi för ditt glada inlägg! Nu blev jag också glad! Men du, WOW vilken fin bil! Grattis! Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Grattis till den nya bilen. Ja, det är mycket man ska lära sig om bilens alla finesser.
  Hoppas du får en skön och avkopplande helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Grattis till din fina miljöbil!!!Bilden på katten är riktigt bra - ser ut som han/hon skrattar! Ha en skön lördag. Håll dig inne i em när stormen kommer in! Kram ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera