söndag 20 februari 2011

Söndagmorgon

Den här lilla söta apelsinen beställde jag av en på jobb som virkar amigurimi. Vilket pilljobb! Hon har gjort tårtor, kakor och mycket annat. Jätteduktigt!  Själv har jag virkat klart en ny sjal i kärleksknutar nu på morgonen. Jag hade garn kvar som jag köpte när vi var i Peru. Det är svartgrått alpackagarn. Ingen bild ännu för jag ska köpa några svarta pärlor först som jag ska sätta fast i sjalen. Sen får ni se bilder.
I natt var jag på scrapmässa! Nej, naturligtvis inte på riktigt. När jag vaknade i morse kände jag att jag hållit på med scrappande i natt i drömmarna. Det kommer sig nog av att jag fick ett tips av Eva på en scrapmässa i Helsingborg den 27 mars. Den 25 - 27 mars är det Symässa i Malmö. Vi hade tänkt åka den 26:e. Det blir en riktigt tajt helg med två mässor men jag är jättesugen på att också besöka scrapmässan. Får väl ta ledigt några dagar i veckan efter för att vila upp mej.
Nu ska jag pyssla med den gardin jag tänkt göra till köket av ett av min mormors gamla lakan. Handvirkad spets och påsytt monogram. Hoppas att jag inte fördärvar det genom att ändra det. Ska försöka tänka innan jag klipper.
Vad har ni för er en sån här solig söndagförmiddag?

11 kommentarer:

 1. Amigurumi verkar väldigt pilligt! Men du som kan knyppla allt måste ju kunna det också. Och så ser jag en hardagnerduk i bakgrunden, har du gjort den också?
  Och vi vill gärna se bilder på sjalen, bilder från Peru och bilder på gardinen! Tackar på förhand.
  Nu är det påpälsning som gäller och sen ut i solen och kylan.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Ska du på scrapmässa den 27 mars i helsingborg alltså? bara du?

  SvaraRadera
 3. Ja det är mycket som händer i huvet på natten!!!Å det kommer säkert at bli jätte fin gardin , synd att låta fina lakan ligga oanvända i skåpen bättre att använda till något annat, jag har också gjort gardiner av gamla lakan/Kram

  SvaraRadera
 4. Skulle önska jag var så modig. Kanske jag törs efter att jag sett dina gardiner, det är ju synd nät dom bara ligger i linskåpet.
  Kul apelsin du fått dig :)

  SvaraRadera
 5. Om ni ska på scrapmässa i Helsingborg så måste ni dyka in på kaffe hos oss! Både jag och Wille är lediga heeela helgen!

  SvaraRadera
 6. jag brukar åka förbi en garnaffär i Svedala på mina resor till och från jobb. I onsdags hoppade jag av och gick in - kom till paradiset. Ska hoppa av i morgon igen och gå in och köpa det som jag fastnade för... Hur går det med knyppelängeln och din man har inte gett besked på om det var några fröer han ville ha...

  SvaraRadera
 7. Åh så gullig! För en liten stund sedan kom sonen och hans sambo hit. Han skulle fixa lite med bilen. Sen blir det middag här hos oss. Alltid lika roligt när "barnen" kommer och hälsar på! Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 8. Det brukar bli jättefint att göra gardiner av gamla lakan. Du lyckas säkert jättebra.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Amugurumifigurerna är jättemysiga.Det kan bli precis vad som helst !!! De där kärleksknutarna var beroendeframkallande !!! Jag har gjort en sjal till !!!!! Ska nog sätta lite pärlor på den.Många positiva kommentarer blev det om träkulorna. Roligt !!! Har också en tajt helg där i mars. På lördagen stor trädgårdsmässa i Stockholm (endags bussresa ) och så Helsingborg på söndagen. Allt roligt samtidigt !!! Lönehelg förstås !!! Men då ses vi väl i H-borg då ??!!!!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 10. Tack, jag har läst lite om Peru, jag skall läsa alltihop. Det var innan jag var så aktiv i bloggvärlden så det visste jag inte. Det verkar ha varit en fantastisk resa.
  Agneta kram

  SvaraRadera