onsdag 2 februari 2011

Orkidée

I kväll öser regnet ner här. Det är mörkt, vått och halt. I morse hade det blöta frusit på så det var förenat med livsfara att gå ner efter tidningen medan det fortfarande var mörkt. Alltså fick jag avstå från morgontidningen. Den blev en kvällstidning för min del i stället.
I väntan på vårblommorna kan jag njuta av min vackra orkidé som nu vecklat ut båda sina färgade läppar. Vita med stänk av rosa och därtill ljusgröna yttre kalkblad.
I kväll var krassen färdig att skördas. Åt den ihop med keso på mina hemmabakade bullar. Det var en lättgjord kvällsmat efter att jag varit hos frissan efter jobb.
Innan jag hade tid hos frissan fanns det lite tid för ett besök på KapAhl. Dom hade hängt upp fina vårkläder. Jag föll pladask för en färgglad blus i blått. Ofta köper jag svart, vitt eller grått. Jag är så tråkig. Den här blusen känns som om den kan bli en favorit.
I kväll ska jag fortsätta att läsa Släktfeber av Sara Paborn. En bok om en familjs relationer i samband med arvtantens bortgång.
Efter det ska jag kika på vilka hantverkare jag absolut inte ska hyra in. Alltså Fuskbyggarna.

2 kommentarer:

 1. Vilken vacker orkidé. Tacksamma blommor för de blommar så länge.
  I kväll regnar det hos mig också, skönt att snön minskar men inget roligt när det blir halt.
  Ha en skön kväll.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Fin blus !!! Nu törstar man verkligen efter färger. Orkidén är helt underbar. Min rosa har slagit ut 4 blommor nu och den vita två. Det är så roligt. Kram Eva

  SvaraRadera