torsdag 28 juli 2011

Första semesterdagen

Min första semesterdag tillbringade vi i Malmö. Läste en liten notis om en matmässa i Malmö i en tidning som kom i min väg någon gång i maj. Jag sparade notisen och idag var det dags. Vi tog buss och tåg. Åkte för övrigt gratis eftersom vi vid ett tidigare tillfälle hamnat på ett tåg som blev kraftigt försenat. Just det, att hamna på ett försenat tåg, är inte speciellt svårt här i Skåne. I all synnerhet inte på vintern. Då är vi glada om dom går överhuvudtaget. Nåja, gratis är gott och vi åkte iväg.
Väl framme var vädret en aning bättre än det vi lämnade i Hässleholm. Solen sken till och med en liiiten stund. Vi gick gågatan fram till Gustav Adolfs torg. Hela vägen fanns stånd från olika länder. Det pratades grekiska, italienska, engelska och tyska. Här fanns massor av god mat. Korvar från Tyskland och Spanien, ostar från Italien, nougat från Sicilien, glass från Italien och mycket mer. Emellanåt dök ett och annat stånd med hantverk upp till exempel vackra stickade vantar och annat från lappland.
 Det fanns olika sorters lök från Italien. Vi inhandlade ett stort knippe vitlök. Den skulle vara 1 år om den förvarades svalt.
 Härliga bifftomater fanns också att köpa. Vi väntar dock på att våra egna ska mogna.
Mmmmm! Ostar i massor!
 Bakverk från Belgien. dom lät vi bli att köpa. Vi kunde inte låta bli nougaten från Sicilien däremot.
 Stickade vantar och sockar i fina mönster från Lappland.
 Ett hav av Hortensior men dom var för tunga att släpa omkring på.
Lite underhållning i form av religiösa sånger av någon kör. Vackert.
Allt som allt en jättemysig första semesterdag.
I kväll (i natt) kommer dottern och hennes gut fra Norge. Det gör ju inte dagen sämre precis.

2 kommentarer:

  1. Så mycket fint det fanns att köpa, speciellt vantarna. Vitlök som håller 1 år, kan den vara ekologisk? Hoppas resten av semestern blir lika bra.

    SvaraRadera
  2. Urk, vilken underbara marknadsstånd, det ser så mysigt ut.....!
    Agneta kram

    SvaraRadera