torsdag 7 juli 2011

Stickning

För några dagar sedan visade jag ett foto på en kofta som jag börjat sticka. En sommarkofta i ljuvlig korallfärg. Hela tiden medan jag stickade kände jag att något var fel med mönstret. Jag stickade dock oförtrutet vidare. Då och då kollade jag upp mönstret för att försäkra mig om att det inte var något fel utan bara hjärnspöke. Mönstret är enkelt, en kantmaska,(två maskor tillsammans x 3), (omslag + en rät maska x 6), (två maskor tillsammans x 3) vart 6:e varv. Övriga varv är antingen helt räta eller helt aviga. Visst låter det enkelt. Bara det att jag läst vidare i mönstret och såg att efter 20 cm skulle man justera antalet maskor till 71. Jag startade med 70 maskor. Här om kvällen när jag satt där och stickade kollade jag ånyo in mönstret. Jag var nu uppe i säkert mer än 140 maskor. Funderade på hur dom kunde skriva justera och på att det skulle se väldigt konstigt ut att plötsligt minska från kanske 160 maskor till 71. Hjärnan gick på högvarv i mina funderingar och plötsligt slog blixten ner!! Efter att ha gjort ovanstående mönster i början på varvet så hade jag bara upprepat 1:a och 2:a parentesen. Jag hade alltså fått dubbelt så många maskor som jag skulle ha! Klockan var 22:30 men jag ville inte låta det vara till nästa gång sticket kom fram alltså satte jag i gång att riva upp. Jag fixade till maskorna och stickade första mönterdelen igen. Därefter kunde jag gå till sängs. Kan det möjligen vara värmen?

4 kommentarer:

 1. Tycker jag känner igen mig!!!
  Ibland blir det hjärnsläpp, jag tror jag läser beskrivningen lite för noga och så krånglar jag till det och "kör" fast. Jag är precis som du, repar hellre upp innan jag lämnar sticket och börjar om igen nästa gång, hoppas det går bättre då.
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 2. Usch va tråkigt att behöva riva upp, jag har också en förmåga att inte läsa beskrivningen riktigt ibland och då blir det som sagt riva upp, bättre att fixa direkt så man inte lägger undan för då blir det lätt liggande Ha en skön helg/Kram

  SvaraRadera
 3. Kära Syster grattis till viktnergången - så duktig du har varit!!!
  Ville bara titta in som hastigast via mobilen och ge dig en sommarkram. Internet problemmet är inte löst ännu men jag ger inte upp. Sommarhälsning från Lena

  SvaraRadera
 4. Värmen, jag känner avundsjukan ta mig. I Sverige är det visst alltid varmt och vi bor på Nordpolen känns det som. Nu klagar jag verkligen mycket, suck.. Visst ska du skriva om hur duktig du har vart, och stl 40, vilken dröm :=)

  SvaraRadera