onsdag 27 juli 2011

Onsdagkväll=semester

Äntligen! Nu börjar semestern. Arbetat sista dagen på 4,5 vecka idag.
Varför känns det alltid som om man inte orkar en ynka timme till när den magiska tidpunkten närmar sej? Hasse har två arbetsdagar kvar, lördag och söndag. Jag firade min start på semestern med fläskfilé, kall potatissallad och grönsaker. Efter denna smarriga middag körde vi två pass på gymmet. Tog ut mej ordentligt vilket kändes skönt.
Igår cyklade jag fram och tillbaka till jobbet. När jag körde hem var tanken att jag skulle cykla lite fortare än jag gjorde hem förra gången. Av det blev intet. En dryg mil innan jag var hemma fick jag prova på det där som jag hört idrottsmän prata om, gå in i väggen. Benen blev helt stumma och det kändes som om jag inte skulle orka ett enda tramptag till. Helt slut tog jag mig fram till affären, köpte två bars, åt dom ihop med vatten och körde sen vidare i lite mer "se mej om- takt". Efter ca. 5 kilometer var orken åter och jag kunde ta i igen. Märklig upplevelse, men nyttig.
Senast det åskade blev vi av med vår fasta telefon. Det låter helt normalt för personer som ringer hit. Problemet är att vi inte hör någon signal och vi kan hellre inte ringa ut. Ni som försöker ringa hit, prova mobilen.
 Måste passa på att visa några foto av våra fina liljor. Har fortfarande en sort som inte slagit ut men dom andra är jättevackra.

 En av våra aubergineplantor blommar. Hoppas att det blir en aubergine också och inte bara en blomma även om den är väldigt vacker.
 Det här är vår första mogna tomat. Vi plockade den igår. God smak, lite syrlig.
Plommonträdet bjuder på en hel del frukt. Det är så gott att plocka från trädet och äta direkt.

5 kommentarer:

 1. Jag beundrar dig verkligen som cyklar så långt.Men det blir väl ett behov efter ett tag. Jag har penslat i mina auberginblommor. vet inte om det är det som gör att det blir frukt lättare. Man kan ju inte alltid lita på insekterna. Inga mogna tomater här än. Men jag längtar. Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Oj ..jag glömde ! ha nu en riktigt skööön semester. Bara njut !!Kram igen !! Eva

  SvaraRadera
 3. Sån tur att du fick orken tillbaka så du kom dig hem. Härligt med egen frukt, tomater är ju godast nyskördade!
  Ha en skön semester!

  SvaraRadera
 4. Skönt att spara semestern till slutet av sommaren. Jag vill önska dig och din man en skön ledighet, och så får vi tro att sommarvärmen kommer tillbaka nu. (Vill ni ut och se er om i Småland är ni välkomna på besök till mig)
  Dina och mina auberginer har kommit lika långt, jag har också bara fått njuta av den lila fina blomman än...men Eva sa till mig när hon var på besök att hon penslade sina blommor.
  Kram!
  Jättefina liljor du har som blommar och redan mogna plommon, mina är fortfarande gröna.

  SvaraRadera
 5. Skönt med semestern på senare delen av sommaren, det hade jag oftast när jag var som mest aktiv i arbetslivet, det känns bra tycker jag!
  Vilka liljor du har och auberginsblomman var ju hur vacker som helst!
  Agneta kram

  SvaraRadera