lördag 23 juli 2011

Så mycket ondska

Lyssnar just nu på nyheterna som handlar om det fruktansvärda som hänt vårt broderland. Vilket helvete en enda person kan ställa till med! Nästan 100 döda efter vad dom sa. Tänk på hur många som drabbats av denna ondska. Det blir tusentals personer för vilka livet aldrig blir detsamma. Jag vet att många tankar inklusive mina, går till dessa personer idag. Tänker även på anhöriga till den man som orsakat helvetet. Kan bara hoppas att hans föräldrar inte är i livet längre. Hur hemskt måste det inte kännas att vara mor, far, syskon och/eller barn till den mannen.
Liknande rapporter om bomber och dödande hör vi varje dag i nyheterna men då är det mycket längre från oss. Då är det mycket lättare att tänka att det rör "dom där nere" oftast i något arabland. Nu kom det väldigt nära och för ett tag stannar världen upp runt oss.
Det enda vi kan göra är att fortsätta att leva, skratta, gråta, älska och njuta oavsett var det händer. Ta tillvara dagen och ge varandra en extra kram.

3 kommentarer:

 1. Ja du, ondskan finns överallt, också hos våra egna. Så många som först gav terrorister från Östen skylden och så är det en (eller två ) etnisk norska. Hemskt är det oansett och idag är en trist dag. Mina söner hade en kamrat där som klarade sig, alla känner någon.. Så fint du tänkte på familjen till den anklagade, det har inte jag gjort. Tänkt att vara hans mor nu, usch, det måste kännas ännu mer helt för j--ligt..
  Men livet måste gå vidare.. men jag undrar hur en del ska kunna klara det med det första..

  SvaraRadera
 2. Ja, det är fruktansvärt det som hänt. Precis som du skriver så kommer oroligheterna närmare "lilla" Sverige.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ja det är hemskt. Vi bor 2 mil söder om Oslo, och det är är klart att jag tänker mycket på det. Hans far fick veta det på en internettidning! inte klokt att läsa att ens son är ansvarlig för tragedien på internett.

  SvaraRadera