I går morse då jag satt i köket och åt frukost hörde jag lite konstiga ljud. Jag satt en stund och lyssnade och kom fram till att det var tranor. Dom lät inte till att vara så långt bort hellre. Jag kikade ut men såg inget och sedan tystnade dom. Efter tio minuter hördes dom trumpeta igen. Då fick jag på glasögonen och plötsligt såg jag dom, mamma, pappa och en unge. Dom var inte mer än kanske tjugo meter från vårt hus ute på åkern. Tranparet brukar komma varje vår och spatsera runt på åkern på våren. Nu ville dom visa upp sin unge. Jag hämtade kameran och tog lite bilder.
Hela familjen trana
Här syns två av dom på den solbelysta åkern i en lätt, lätt morgondimma.
Visst ser frukosten god ut. Fast på vardagarna brukar jag nöja mej med tallriken med naturell joggi, hemgjord musli och bär. Helgernas frukost blir lite lyxigare med smörgås och kaffe också.
Minns att någon frågade efter receptet på min hemgjorda musli och här kommer det äntligen:
200 g blandade nötter
6 dl dinkelflingor
6 dl havregryn
2 dl solroskärnor och/eller pumpafrö
1 dl kokosflingor
1 dl linfrö
3 dl vatten
5 msk neutral olja
3 msk flytande honung
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vatten, olja och honung och rör ner i nöt/fröblandningen.
Lättast att blanda allt med händerna.
Bred ut på långpanna och sätt in i ugnen 20-30 minuter.
Rör om då och då eftersom muslin lätt bränns.
Låt kallna och rör ner 2 dl russin.
Mycket gott och håller länge i burk med lock.
Receptet är taget ur "GI för hela familjen! av Ulrika Davidsson.
Muslin ser jättegod ut. Jag älskar tranor, kul att få se dem på så nära håll.
SvaraRaderaKram!
Den frukosten ser väldigt god och inbjudande ut . Mums !!!Vad roligt att du fick se tranfamiljen. Här kan jag ibland höra "vårt" tranpar trumpeta , men sett dem har jag inte. Kram Eva
SvaraRaderaTranor är vackra men stooora.....Muslin (hur gör man sådana där prickar över u:et?) såg jättesmaskig ut.
SvaraRaderaAgneta kram
Kul med tranorna, och så på nära håll. Tack för receptet på Musslin den ser jätte god ut /Kram
SvaraRaderaDen frukosten ser smaskig ut även om jag inte tål mjölprodukter (kan fuska med glass, grädde ibland). Ägg är jag storälskare av!
SvaraRaderaDen müslin låter gott, den ska jag pröva. Här går det mest i såna frukostblandningar, delar inte helt norrmännens smak för mackor hela tiden..
SvaraRaderaHa det gott :)