söndag 10 juli 2011

Så snabbt en dag kan gå

Det är otroligt vad fort en dag kan gå. Swisch och så är söndagen förbi. Detta trots att vi inte tog någon lång sovmorgon utan klev upp vid halvåtta. Efter sedvanliga frukostbestyr bestämde jag mig för att tvätta sängkläder och täcke. Det är skönt att krypa ner i nytvättade sängkläder. Fyra tvättar blev det.
 I går upptäckte jag att en av dom liljorna vi köpt i år börjat blomma. Blomman var dock inte gul som skylten visade utan vackert rosa och vit. Ska bli spännande att se hur dom andra två ser ut. Eller om skyltarna på lökarna har hamnat lite hur som helst. Samtidigt som jag visade svärmor den vackra blomman tittade jag till ett äldre liljebestånd. Vad skådar mitt öga om inte en liljebagge och en massa klumpar som såg ut som små minilortar. Dessa satt på bladen. Minilortarna var liljebaggsmaskar. Fram med giftet och börja spruta. De flesta dog men några var seglivade och det fick bli plockning av lortar och sedan hamnade dom under skosulan. Här gäller att hålla koll i fortsättningen.
 En söt liten vit ros står också i rabatten. Jag brukar sätta ut alla krukrosor jag får och köper. Oftast klarar dom sig några år.
 Beståndet av hosta blommar vackert nu. Annars är det ju mest för bladverket som man har denna växt.
 Här har altanen börjat gå sitt öde till mötes.
Lilla fröken Tyra undrar vad som står på. Katter är inte glada för förändringar och gillade absolut inte när det bankade och sågades.

4 kommentarer:

 1. Uscha mig, för smålortarna på liljor. Dom är inte trevliga. Vad är det du sprutar med? Jag försöker hålla dom i sjakk men ibland klarar dom komma till likaväl..
  Ny terrasse? Tycker ni håller på med något hela tiden och fint blir det.
  Nu väntar jobb, ha det godt :)

  SvaraRadera
 2. Så vacker färg på Liljan!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så vacker lilja. Ja katter, och människor tycker om det vana gamla. Men ibland måste förändring till. Ha det fint i trädgården.

  SvaraRadera
 4. Sommarhälsningar. De svarta liljelortarna är hemska och det är bara till att plocka dem så fort man ser dem. Men visst är det äckligt ..!

  Njuter av semestern och slippa bussresan till strålen varje dag. Har spenderat två ljuvliga dagar i trädgården med valpen och Uno-dottern som blev så glad för sin knypplade ängel. Den ska ramas in och sättas upp på väggen vid sängen så det blir en fin skyddsängel. Duo-dottern är avundsjuk men vet att jag har beställt en till av dig. Skulle igentligen vilja beställa fler men jag förstår om du tycker det blir för mycket...

  Semesterkram från Lena

  SvaraRadera