lördag 2 juli 2011

Pelargonutställning

I eftermiddag har jag tillsammans med mor och en väninna till henne varit på pelagonutställning på Hovdala slott utanför Hässleholm. Det är fantastiska omgivningar runt slottet. En riktig pärla i kommunen. Jag lyckades avhålla mej från att inhandla fler blommor, fönsterkarmarna är fulla. Köpte bara några frö till en vildpelargon. Dom ska inte sås förrän under hösten. Ska bli mycket spännande att se om jag lyckas driva upp någon blomma. Det ska bli en svart blomma på den.
Här i och utanför orangeriet hölls utställning och försäljning. En otroligt vacker byggnad. När släkten Ehrenborg bodde på slottet användes den till att vinterförvara ömtåliga växter i.

 En del av alla de pelargoner som fanns att beskåda. Utställningen hade öppnat redan kl. 11 och vi var inte där förrän vid 15-tiden så många av småplantorna var redan slutsålda.
 Här är porttornet på Hovdala. Kvar i väggarna på det finns kulhål efter danskens kulor under snapphanetiden. Här syns också en stallänga som numera är omgjord till restaurang. Vi har varit där och ätit julbord. Dom hade ett fantastiskt sillbord.
 Dom har en underbart vacker köksträdgård här. I år har dom satsat mycket på kryddor men just här syns en bänk med massor av vackra blommor.
I häcken runt köksträdgården fann vi denna glada filur gjord av vissna tagetes.
Efter denna blomsterupplevelse körde vi ett Maxirace. Det började nämligen gapa tomt i kylskåpet. Dom har en del kläder också på Maxi. Jag fann ett par tjusiga rosa shorts som jag kände ett inre tvång att prova. Tog storlek 40 men var rätt säker på att dom skulle vara för små. Fann inga 42:or. Provade och dom passade! Nu duggar det tätt mellan högtidsstunderna vad gäller klädprovning.
I kväll blir det dans på lövad bana utomhus i Verum. Vi är med i byalaget och ska arbeta ideellt med fikaförsäljning. Lite tid att testa tiljorna blir det ändå. Hjälp mej att hålla tummarna för att regnet lyser med sin frånvaro.

2 kommentarer:

  1. Vilken vacker plats ni har varit på, och tänk att du var så ståndaktig så du inte köpte någon ny blomma med dig hem. "köksträdgården" var en riktig färgklick.
    Jag håller tummarna ikväll (för regnet)
    Sommarkram från Anne-Lie

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk blomsterbänk :)

    SvaraRadera