tisdag 20 december 2011

Ännu en tidig julklapp

I går fick jag ett paket med posten. Det kom från Finland! Kom på att jag aldrig fått post från Finland förut. Skoj!


Inuti paketet låg det som ni ser på bilden nedanför. en söt liten tomte, en virkad skål med godis och en söt stjärna. Alltsammans vann jag i Nattugglans tävling för ett tag sedan.

Hoppas att ni haft en bra dag idag. Här har det snöat lite men när jag skulle köra hem var snön försvunnen igen. Synd!
I kväll skriver vi den sista handlelistan före jul och på torsdag ska det inhandlas. Sedan är det julgodiset kvar att fixa. Just nu luktar det gott i hela huset av att Hasse lagar rödkålen. Han gör så god rödkål. Julafton ska firas här hos oss och om någon vill ha brunkål så får den/dom ta med det själv. Det brukar ordna sej så att vi har både brunkål, rödkål och långkål på julbordet. Långkål är en halländsk specialitet. Det är grönkål tillagade på ett visst vis. Jag kan inte laga den men svärmor är duktig på det och dom vill gärna ha det på julbordet. Själv hoppar jag gärna över den. Däremot vill jag inte vara utan älsklingens rödkål. Mums!!
I kväll kände jag mej sleten och hoppade faktiskt över träningen. Det var riktigt skönt och välbehövligt med en lite lat kväll. Tänkte sätta mej vid knypplingen när jag letat fram några recept på julgodis.

8 kommentarer:

 1. Grattis till fin vinst!
  Så mycket kål ni har på erat julbord, har aldrig hört om det tidigare. Här har vi ingen kål ...nja kålrots- och morotslåda har vi till lutfisken.
  Ha en skön latkväll!
  Anneli

  SvaraRadera
 2. Jag äter så mycket rödkål och surkål som jag bara kan nu före jul, tycker det är jättegott. Men det har jag aldrig fått hemma hos mamma, och inte nu till jul heller vill jag tro, så du har tur som har en så bra kock. Jag trodde faktiskt det var något norrmän åt till jul och inte i Sverige, se hur dom man kan vara...
  Ha en fin kväll :)

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten. Lycka till med knypplingen ikväll. Är det änglar du knypplar?
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken finfin vinst,grattis! :)
  hoppas att det kommer lite mer snö hos er så ni får en vit jul
  kram

  SvaraRadera
 5. Roligt med vinster, så grattis till dig !!! Håller med om rödkål...det bara måste finnas på julbordet. Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Grattis till vinsten,,,ja ibland behöver kroppen vila också , för mycket träning är inte bra heller God Jul /kram

  SvaraRadera
 7. Eftersom jag ligger i sjukbädden har flickorna fått i uppdrag att posta brevet till dig. Hoppas du har fått det. Kram

  SvaraRadera
 8. va bra att ditt paket kom fram..o det va på tiden att du fick post från Finland..hahah--nä nu ska jag krypa i kojs..natti.

  SvaraRadera