söndag 11 december 2011

Festernas fest

Nu har festernas fest varit för detta året. Jag pratar om Nobelfesten så klart. Kan ni tänka er, jag glömde av det fullständigt! Idag började jag fundera på om det inte faktiskt var så att det var Nobelfest i går? Jo minsann det var det. Eftersom jag inte fått någon inbjudan i år hellre så gjorde det inte så mycket tycker jag.
Jag hade ju en massa annat för mej. Degen till smörgåspepparkakorna skulle bakas ut idag på morgonen var det tänkt. Tyvärr blev det inte så. När jag tog den ur kylskåpet var den så hård att den dugt mycket bra som mordredskap. Kunde golvat vilken inbrottstjuv som helst. Just nu står den ovanpå spisen där jag hunnit sätta på ugnen. Detta för att den ska bli lite ljummen så jag kan forma den.
Bruna bröden jag bakade i går har provsmakats och befunnits godkända. Måste tillägga att dom ska ätas doppade i kaffe! Då är dom som allra godast. Till och med dom som i vanliga fall inte dricker kaffe vill ha dom sånna.
Ovan ser det våldsamt ut men är tvärtom. Det är vår lilla tant Tyra som ser till att lillen Morris blir ordentligt ren. Alltså en ren kärlekshandling. Morris spinner så det dånar i soffan när hon tvättar honom. skulle tro att det är i stil med att vi får massage.
Nu har nog degen legat till sej och ska således bakas ut. Hoppas jag.
Hur ser er tredje advent ut?


3 kommentarer:

 1. Jag har inte bakat men har nybakat hemma. En god vänina hade bakat mandelkubbar till mig, tänk så snällt, det gillar mina grabbar. Lagom lat som vanligt. Det var ett oväntat byte som tack för att jag hjälpte henne med en stickoppskrift.
  Ha en fin kväll och start på uken :)

  SvaraRadera
 2. Ja 3:dje advent tillbringa jag mest på jobbet och full rulle vi hant inte med ngt adventsfika där inte , fick bli på kvällen ...lite glögg och pepparkakor /Kram

  SvaraRadera
 3. grattis til dej , det va du som hade turen att vinna min korg.

  SvaraRadera