tisdag 13 december 2011

Lucia och lyxig, ledig dag

Har tagit en dag ledigt, bara så där. Det känns hur lyxigt som helst. Oftast tar jag ledigt när det är något särskilt som ska ske men så icke idag. Jag ska bara njuta av dagen i lugn och ro här hemma.
Morgonen började bra med sovmorgon. När jag steg upp kom jag efter en stund på att det var den 13:e och satte på TV:n. Hann se 20 minuter av Lucian. Det var otroligt vackert i år. Jag tycker alltid att det blir så vackert när Luciaföljet uppträder i en kyrka. Det är väl något med aukustik och lugn och ro, eller nåt. Frukosten intogs alltså framför TV:n. Det brukar vi aldrig göra annars. Älsklingen arbetar idag så det var bara jag och Tyra. Jag tände massor av ljus och vi hade en skön stund.
Tyra fick lite kel också. Det är väldigt uppskattat och går inte att få nog av. Visst ser hon morsk ut den sötingen.
Tog en bild av vårt fina köksfönster. Såg sen att det ser ut att ligga snö på marken men tyvärr gör det inte det i verkligheten. Kameran luras.
Vill också visa en bild på det fina bordet som vi fick då mina föräldrar flyttade till en lägenhet. Jag har alltid tyckt om det bordet. Minns att jag som liten kunde ligga och följa "ränderna" på Klumpen ovanför foten med fingrarna.
Hoppas att er Luciamorgon blev lika bra som min.

8 kommentarer:

 1. Så adventsfint du har det. Ett sånt runt bord vill jag också ha, de är så vackra.
  Önskar dig en riktigt skön luciadag och ledig dag.
  kram!

  SvaraRadera
 2. Så stämningsfullt du har det med tända ljus! Luciamorgonen i kyrkan på Tv var helt underbar. Så vackert köksfönster och bordet är jättefint!
  Ha en riktigt skön ledig dag!
  Anneli

  SvaraRadera
 3. Underbart, hoppas du får en fortsatt fin dag.
  Kram på dig
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Härligt med en ledig dag bara så där , jag njuter av mina lediga dagar ensam hemmma, då laddar jag mina batterier, för att orka ge till andra på jobbet. Inget lucia för mej idag , för ikväll jobbar jag ....det skulle va om någon av mina pensionärer har tv på att tittar just när jag kommer/Kram

  SvaraRadera
 5. Så vackert ditt köksfönster är !! Skönt att ha en ledig dag så här mitt i jultid. Njut av dagen !! Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Vad mysigt du har det:) ha en underbar lucia! Kram Bella

  SvaraRadera
 7. ha en skön Lucia o din lediga dag.. Sände iväg den virkade korgen idag.. men nu till frågan..är mimmi o mimmi hek samma pers?? Jag blir riktig snurrig hahah.. Jag ha ju inte vart så länge på bloggen så jag känner ju inte alla...

  SvaraRadera
 8. så fint ni har!
  jag äslkar att se Lucia jag med, det är så vackert.

  SvaraRadera