fredag 2 december 2011

Saknade fotot


Äntligen har jag fått liv i min gamla kamera som jag tog fotot på julgranen med på Väla. Som ni ser är det verkligen mer jul än gran. Lite för mycket av allt för min smak.
I går avåt vi årets första julbord. Det var Verums byalag som samlats för att äta och dricka i goda vänners lag. Vi fick mycket god mat. Som vanligt tycker jag att sill och ägg är godast. Kanske för att jag är hungrigast då. En av mina gamla lärare brukar alltid vara inbjuden som gäst tillsammans med sin fru. Vi råkade hamna intill dom så det blev mycket nostalgisnack. Han var för övrigt en mycket bra lärare. Rak och tydlig och omtyckt av alla elever. Nu som pensionär skriver han böcker med historisk anknytning. Igår inhandlade jag en nyutgiven som heter Vittsjöluft. Blir nog en julklapp åt någon. gå gärna in på länken och läs om den.
Idag blir det inget melodikryss. Bara frukost och sedan ska jag och flera till hjälpa mina föräldrar att flytta från huset till en marklägenhet inne i byn.
Kommer kanske kännas lite konstigt att dom inte bor där längre men nu är den eran slut och nästa tar vid. Det kommer att bli bra. Dom kommer närmare byn och slipper ha så mycket jobb som det är med ett hus. Får vi en likadan vinter som vi haft de senaste två åren så kommer åtminstone far att bli glad. Mycket mindre snö att forsla bort.

4 kommentarer:

 1. Jag brukar nog också äta mig mätt på sill, den är helt klart godast. Julgranen är nog lite för prålete för min smak, klarar inte låta bli att tycka synd om den som måtte klä den..
  Vi hade visst snö inatt sa sonen som kom hem sent, när jag vaknade var den borta.. men den kommer nog helt säkert och vist :)

  SvaraRadera
 2. Härligt med julbord. Vilken gran !!!! Ser ut att vara inspirerad av amerikanska granar. Ha en skön helg . Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Men den var häftig granen! Imponerande på något sätt. Julbord, dom hade väl Jansson.....
  Agneta kram

  SvaraRadera