söndag 4 december 2011

Flyttning

Igår flyttade vi för mina föräldrar. Dom har fått en trerums marklägenhet nere i byn i stället för huset som låg några kilometer utanför byn. Det blir ju inte lättare att skotta snö, klippa gräs och ta sig till byn allteftersom åren går. Lägenheten är fin, fast just nu är det ju rörigt. Det tar lite tid att organisera upp en flyttröra. Det måste få ta sin tid.
Känner av allt bärande i armar och ben idag. Eftersom Hasse arbetade och sonen inte kunde vara med mer än några timmar på morgonen så blev det jag och brossan som bar allt det tunga. Fick användning för alla muskler jag jobbat mej till på gymmet.
Vi själva har bott på samma ställe i 31 år. Då gäller det att sortera ut grejer då och då annars blir det ett elände när vi en dag ska flytta. Usch vad man samlar på sig saker som man absolut inte har någon nytta av. När sonen flyttat hemifrån som siste man renoverade vi hela ovanvåningen. Samtidigt åkte massor av saker på tippen. Där hade varit flera garderober, vilket behövs när man är fem i huset men vi hade ingen nytta av dom nu. Vi har en stor klädkammare, det räcker. Så skönt det var att sortera. Skulle dock tro att vi kan få ihop ett par lass nu igen om vi provar. Vi har ju även ett rejält tilltaget uthus och en jättestor stallänga att spara saker i.
En av dom saker som följde med mej hem i stället för till lägenheten var min gamla Barbie. Även lilla Skipper fick följa med. Dom båda är rätt vällekta då både jag, våra barn och mina brorsdöttrar har använt dom.
En hel del kläder fanns också till. Både köpta och sådana som mor sytt till henne. Någon gång när jag har gott om tid ska jag sätta mej och laga det som är trasigt på dom. Den lilla enkla klänningen, grön med röda prickar, längst upp till vänster hade jag en likadan. Mor sydde båda.
I påsen fanns också resterna av min dockservis. En kaffekopp med fat och sockerskål. Tänkte tvätta av dom och sätta dom som prydnad. Minns att kaffekannan gick i kras då bror min skulle kolla hållbarheten. Han släppte den i golvet och skrattade hejdlöst då den delade sej på mitten. Jag skrattade däremot inte alls!
Den här lilla borsten låg också i påsen. Det är faktiskt min gamla hårborste. Den borstade mor mina små lockar med då jag var baby. Alltså är den 53 år gammal. Avskavd och rätt ful men den får också bli en prydnad någonstans.
Det har blivit mycket nostalgi i helgen. I fredags pratade jag skolminne med en av mina gamla lärare då vi åt julbord och nu Barbie, andra leksaker och minnen. Nu är det bäst att komma åter till verkligheten. Dags att hänga tvätt, elda i spisen och baka lussekatter. Hur ser er andra advent ut?

10 kommentarer:

 1. Härligt att ha saker som man hade som liten. Jag har ... ingenting :(
  Idag blir det en trevlig dag, adventsfikat besöks alltid, i mån av möjlighet, av våra barn.

  SvaraRadera
 2. Jag älskar nostalgisaker !! Tycker att din Barbie ser jättefin ut trots flera som lekt med den. Ha en skön söndag ! Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Vilka nostalgikickar. Mina gamla dockor leker min brorsdotter med, själv har jag ju bara grabbar. Helgen du, jobb, tänk att ingen vill ha nattvakten inatt....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. I'm finally back! Det har varit mycket gråt och tandagnissel men nu finns ¤ G i hållan!
  Du får så gärna skicka de änglar du har till mig - blev så glad när jag läste ditt mail!!!
  Stor advenstkram på dig

  PS! Känner inte igen dig på nya fotot, så snygg!!!

  SvaraRadera
 5. Skönt för dina föräldrar att flytta till lägenhet, det är så mycket arbete med eget hus. Förstår att det var roligt att hitta din gamla barbie och dockservice igen.
  Ha en fortsatt skön andra advent.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Å när man hittar sånt man hade som liten blir jag alltid så nostalgisk. Oj vilket jobb ni haft , man samlar ju på sej hur mycket som helst...... det är nåt jag fasar för när min mamma ska flytta hon har bara hur mycket som helst och jätte stort hus /Kram Va fin din sida blev :)

  SvaraRadera
 7. Ååh så härligt med nostalgi från barnaåren. Jag har själv sparat en hel del som jag hittat hemma. Mycket jobb med flyttningar!
  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 8. vad roligt att hitta grejer sen du var barn. jag har kvar lite sen jag var liten, som mina barn nu leker med och jag sparar lite av deras grejer som de kan ha kvar och minnas sen :)

  SvaraRadera
 9. Så härligt nostalgiskt! Jag känner igen mig precis!

  SvaraRadera
 10. ...ohhhh - vad härligt det är med nostalgi....

  SvaraRadera