lördag 10 december 2011

Shopping och bakning

Steg upp vid 8-tiden i morse och gick ut hårt med att städa. Därefter frukost och Melodikryss. Då hade älsklingen också vaknat så det sista med städningen hjälptes vi åt med.
Efter det sedvanliga samtalet med mor och lite diskussion om svaren på krysset väntade stora staden. Dom sista julklapparna skulle inhandlas. Det gick snabbt och sedan tog jag svängen om några klädaffärer av bara farten. Två tröjor följde med hem.
Efter shoppandet så tog jag 1,5 timme på gymmet. Kände mej sen jättenöjd och for hem. Väl hemma var jag grymt kaffesugen. Hasse utförde operation "rädda husfriden med kaffe". Sen lagade han en supergod middag medan jag gjorde pepparkaksdeg. I år blir det deg efter Monstermallas recept. Jag litar på henne när hon skriver att degen är lättkavlad. Nu vilar en vanlig pepparkaksdeg och en deg för smörgåspepparkakor i kylen. Jag har också gjort kakor som aldrig har fattats på vårt julbord nämligen Bruna bröd. Min mormor bakade sådana, mor bakade dom och jag har bakat dom. Barnen anser att det inte blir jul utan. När äldsta dottern bodde i England ringde hon hem och fick receptet. I kväll ringde nästa dotter från Norge och ville ha receptet. Sonen nöjer sig nog med att äta här hemma än så länge. I morgon kväll kommer äldsta dottern och svärsonen hit för att vi alla ska baka pepparkakor. Efter det baket är hela julbaket klart hos oss. Ingen idé att baka flera sorter när vi egentligen inte ska äta kakor. Lussekatter, bullar, bruna bröd och pepparkakor räcker långt.

5 kommentarer:

 1. Roligt när recepten går från generation till generation. Så mycket du har hunnit med idag.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så mycket du hinner med! Men visst är det så att efter gym eller promenad så får man mera energi, det får nu jag i alla fall. Gott med pepparkakor!
  Kram
  anneli

  SvaraRadera
 3. Du är färdig med julklappar, jag har inte börjat.. men det kommer. Inte bakat heller, säger som du, det som inte går åt behövs inte bakas. Min mamma serverar det som behövs och den traditionsenliga kransekaka är köpt och ligger i frysen..
  Njut en stilla söndag :)

  SvaraRadera
 4. Traditioner ska man hålla hårt i .Då är det roligt att barnen vill hänga på. Jag tror det är en viss trygghet att ha sådana med sig.Julklapparna är också fixade här . Något enstaka kvar bara. Ha nu en skön söndag !Kram Eva

  SvaraRadera