söndag 12 juni 2011

Blommor och hembakat bröd

Har ju under en tid läst att flera av er haft problem med att lägga in bilder, kommentera och skriva inlägg. Jag har inte haft någon av dessa problem förrän nu. skulle kommentera, men ack nej. Det smög sig. När jag skulle skriva inlägget kom det upp Service unavailable. Skam den som ger sig. Jag tryckte igen och vips kom sidan upp. Får se hur det går i slutänden.
Har sett så många fina foto på blommor utomhus men hos oss tror jag den största fägringen är inomhus just nu. Jag har bl.a. två amaryllis som bestämt sig för att det är december nu. Den ena har slagit ut med fyra klockor på en stängel och i den andra fann jag en stor knopp idag.
Strunt samma om det är juni. Dom är vackra och jag blir lika glad nu som om dom kommit till jul.
Vi har också tre Streptocarpus, en rosa och två blå, som tävlar om att visa sin prakt liksom några Sankt Paulor gör.Idag har solen varit framme en hel del och det har varit varmt och skönt. Jag startade även denna dagen med en promenad. Efter frukost kände jag för att baka trots värmen. Jag bakade två dinkellimpor med mycket gott i. Var utomhus och klippte i kryddorna och la även i hackade fikon och solrosfrö. Jag fann också ett recept på skorpor av dinkelmjöl och grahamsmjöl. Var tvungen att testa. Skorpor är bra att ha på sommaren. Dom är provsmakade och godkända.

3 kommentarer:

 1. Åh, vad du är flitig. Känner du dig bättre från din förkylning nu?
  Jag är så trött i kroppen, och i benen orkar knappt gå. Men det kanske beror på all spänning vi haft i familjen hela våren och nu när allt är över och man börjar slappna av kommer tröttheten. (Jag vet inte, men jag inbillar mig att det är så.)

  SvaraRadera
 2. Mums vad det ser gott ut. Det var längesedan jag bakade bröd. Man blir sugen nu. Amaryllis i juni, ja blommorna bestämmer ju själva och det blir lite roligt för dig med en julblomma till midsommar. Kram Eva.

  SvaraRadera
 3. Ah va smasksigt det ser ut, vi skulle kört till osny idag med!! :-) Vackra blommor, amaryllis är ståtliga, som du säger...oavsett när de bestämmer sig för att blomma!

  SvaraRadera