lördag 18 juni 2011

WTG och Vättern runt

Idag har vi som sagt varit i Göteborg. När vi kom upp sken solen och vädret var perfekt för att springa. Vi tog oss via några extrasvängar ut till Slottskogsvallen där spelen gick av stapeln idag. Det hade redan samlats en hel del människor där och väl framme hittade vi dotter och svärson bland övriga tävlande från Sverige. Dottern hade fortfarande ont i foten men hade bestämt sig för att springa. Hon tog värktabletter och lindade foten. Starten gick vid 9:30 för hennes del. Alla damer startade på samma gång men dom var ändå uppdelade i olika klasser. Dottern sprang i klassen 18-29 år. Om vi räknade rätt så blev hon fyra i sin klass. Precis utanför pallen men troligen nöjd med att ha kunnat genomföra loppet eftersom hon hade riktigt ont i foten när hon kom i mål.
Envis och superduktig!!
När vi stod och pratade innan loppet kom en annan tjej fram och jag fick en bamsekram. Även hon transplanterad och jag lärde känna henne och hennes systrar för några år sedan. När spelen gick i Bangkok för två år sedan tog hon guld i bordtennis. Hon har tänkt göra om bedriften i år. Hjälp oss hålla tummarna för henne på onsdag och torsdag. Hon är näst våra egna döttrar världens goaste tjej!
Efter att herrarna sprungit sitt lopp så var det tid för Livsloppet. Vi startade med uppvärmning och sedan startades vi av ingen mindre än H.K.H prins Daniel. Hasse sprang loppet på ca. 35 minuter tror han och jag tror att det tog ca. 40 minuter för mej. Det fanns ingen tidtagning så det får bli lite åt gissningshållet. Skulle tro att vi var ca. 180 personer som sprang Livsloppet. Alla fick en kasse med material om donation, en tidning, en vattenflaska, ett bar och lite annat smått och gott. Även om det inte gick fort så var jag nöjd ändå. Genom startavgiften hjälper vi till så att organisationen kan fortsätta att puscha för att alla ska skriva i ett donationskort. Till dej som inte har tagit ställning till donation GÖR DET! Tänk så skönt för dina anhöriga att slippa ifrån det beslutet om något skulle hända dej och frågan kommer från sjukvården, hur ställde hon/han sig till att donera sina organ?
 Här står vår goa tös i sin tjusiga Sverigedress innan loppet.
 Här väntar man på att starten ska gå. Ni ser dottern rätt så mitt i. Framför henne står ytterligare en svenska som tävlade i samma klass som dottern. Den tjejen knep en silvermedalj.
 Här är gänget som åt lunch med prins Daniel. Dom står på konserthusets balkong och tittar ut över Götaplatsen när den börjar fyllas av deltagare.
 Från Götaplatsen gick sedan en lång parad med alla lag i ner till Lisebergshallen. I täten tågade dotterns lunchsällskap och en del potentater från organisationen.
Här kommer hela den svenska truppen. Dottern ser ni mitt i bilden med regnöverdrag. Alla här har redan utkämpat sin största fight och deltagandet här är en möjlighet att träffa andra transplanterade från hela världen och ett gyllene tillfälle att ha riktigt skoj tillsammans.
Sammanfattningsvis hade vi en härlig dag i Göteborg trots att vädret inte var oss nådigt hela tiden som ni ser på bilderna.

Vår familj har verkligen inte legat på latsidan denna lördag. En annan i vår familj som utfört en bragd i dag är sonen. Han har cyklat Vättern runt på 9 timmar och 15 minuter. Det blir strax över 30 km/timme i snitthastighet! Han cyklade även i fjol men det gick fortare i år. Bra jobbat!!!
I morgon blir det vilodag vad gäller träning/tävling för oss alla. Då väntar stort kalas.

2 kommentarer:

  1. En idrottande och aktiv familj. Ni har varit så duktiga allihop.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. En superplassering tycker jag, med ont i foten och det hela. Ser at mors envishet är ärvd vidare. Vänern runt är en tuff tur det också.

    SvaraRadera