söndag 19 juni 2011

En titt på allt som växer

Vaknade vid halv åtta idag och kände mej rätt pigg. Steg upp och märkte av löpningen igår. En aning träningsvärk har drabbat oss båda idag. Vi är inte vana vid att springa så mycket på asfalt som vi gjorde i går. Tror i vart fall att det är anledningen.
Nåja, jag hade lite att pyssla med då det gällde plantering och växthusans. Det fick bli innan frukost. Jag har äntligen blivit färdig att inhandla amplar till våra ampeltomater. Dom planterades där i dag. När Hasse kom ut så satte han upp krokar i växthuset och nu hänger dom där så fint. En av dom andra tomatplantorna har faktiskt fått små tomater också. Annars är det än så länge mest blommor. Jag har bestämt mej för att ta bort alla tjuvskott i år. Andra år har jag låtit några tjuvisar växa ut och där har också blivit tomater på dom. I år har jag så många plantor att det är bäst att låta dom växa utan tjuvskott för då blir det för trångt.

Vinrankan håller som vanligt vid denna tiden på året på att ta över hela växthuset. Om en vecka ska Hasse klippa ner den och då blir det bättre.

Inomhus har vi några vackra pelargoner som också blommar nu. skulle tro att någon av dom kommer från dottern eftersom hon är specialist på pelargoner och gärna delar med sej.

 Hasse har ägnat en del av förmiddagen åt att hacka och kupa pärorna. Betittad av nyfikna djur i hagen.
Den här bilden får bli en påminnelse om nästa högtid som väntar oss. Midsommar.
I eftermiddag ska vi fira svärmors 75-årsdag. GRATTIS mor/svärmor!!
Jag minns i fjol när vi var där på kalas att en del av tiden gick åt till att titta på TV. Varför det undrar kanske någon. Jo, idag firar Daniel och Viktoria 1-årig bröllopsdag och även kungen och Silvia har någon bröllopsdag. Jag vet dock inte vilken i ordningen.

6 kommentarer:

 1. Min kommentar försvann .. ja, det handlade bl.a om att jag också ser fram mot midsommar firandet!

  SvaraRadera
 2. I en trädgård finns alltid pyssel, men det är ju SÅÅÅ roligt. Men ibland skulle man vilja säga att man är klar med trädgården, men att drömma och starta nya projekt är väl lite av charmen (stavas det så?!?).
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Träningsvärk är då inget vidare ...tur att den försvinner ganska snabbt....tänk vad ett år försvinner fort , själv var jag och gubben i Motala och titta på vätternrundan och hälsa på en moster /Kram

  SvaraRadera
 4. sv: jag gör lite annorlunda med dessa tavlor, du får gärna mejla mig så berättar jag mer!

  SvaraRadera
 5. Du har så fint i ditt växthus . Jag har också funderat på om jag ska tjuva cocktailtomaterna. Det står på olika sidor att man ska tjuva de högväxande. Men hos mig är alla det . Jag gallrar nog när jag ser att det blir för tätt.
  Nej nej skolavslutnigen var i fredags, men jag gjorde inte inlägget förrän i lördags.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Det växer så fint i ditt växthus!
  Här är för kallt för att det ska växa och jag har ju inget växthus....
  Det var intressant och kul att läsa om Gbg och dottern och händelserna där!
  Agneta kram

  SvaraRadera